Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

433 Hits

Publicatie op:
Mijn eerste concert; Gerard Joling

Mijn allereerste concert, ik weet het nog als de dag van gisteren, een jaartje of 14 was ik.
Gerard Joling trad op in ons dorp, in de sporthal en man, oh man, wat een happening was dat.

Mijn beste vriendinnetje Fleur en ik gingen vroeg in de ochtend, een uur of 7, met onze lunchpakketjes voor de deur van de sporthal liggen. Tenminste dat hadden we weken van tevoren al afgesproken en we fantaseerde hoe dat zou zijn.

Onze moeders hadden in alle vroegte een behoorlijk gevulde lunchtrommel met lekkers gemaakt. Een paar broodjes gebakken ei, een Snicker, ‘voor de stevige trek’ en twee blikjes Coca-Cola.
Of we go!!

Erheen fietsend, hoor ik mezelf nog zeggen tegen Fleur; ‘Nou, het zal wel druk zijn, hopelijk hebben we nog een plaatsje’. Eenmaal aangekomen bleken wij de eerste te zijn en we installeerde ons voor de dubbele deuren van de sporthal. Er stonden verder geen borden, waarop dit grootse concert stond aangekondigd, dus wij gingen ervan uit dat we goed stonden.

Het was niet bepaald warm die dag en om de kou te trotseren, zongen we luidkeels ‘No more bolero’s’, en ‘Ticket to the tropics’. Als ik eraan terugdenk, schiet ik weer in de lach.
Twee van die meiden van 14 jaar, die helemaal lyrisch verliefd waren op, wat wij toen niet wisten, GROOTSTE-relnicht van Nederland….

De uren gingen voorbij en om 19:00 uur gingen de deuren open van de sporthal, waar wij als eerste naar binnen renden, omdat er nog steeds niemand in de rij stond. Wat waren wij blij vooraan die dranghekken bij het podium en daar moesten we ook nog eens anderhalf uur wachten, omdat het concert pas om 20:30 uur zou beginnen!
Dat mocht de pret niet drukken, we hadden goed gegeten, gelachen en we zongen gewoon door.

Tromgeroffel brak aan….de presentator kondigde aan; En dames en heren, hier is hij dan, afgereisd naar Dommelen, om voor jullie op te treden, dames en heren mag ik een applaus; Gerard Jolingggggggggg…

Fleur hoorde zijn naam, viel flauw, de beveiliger tilde haar over de dranghekken heen en ik moest mee.

Heel ‘Gerard Joling’ niet gezien!


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Mijn eerste concert; Gerard Joling"