Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 570
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Mijn eerste concert; Gerard Joling

| Tosca van Erp

Mijn allereerste concert, ik weet het nog als de dag van gisteren, een jaartje of 14 was ik.
Gerard Joling trad op in ons dorp, in de sporthal en man, oh man, wat een happening was dat.

Mijn beste vriendinnetje Fleur en ik gingen vroeg in de ochtend, een uur of 7, met onze lunchpakketjes voor de deur van de sporthal liggen. Tenminste dat hadden we weken van tevoren al afgesproken en we fantaseerde hoe dat zou zijn.

Onze moeders hadden in alle vroegte een behoorlijk gevulde lunchtrommel met lekkers gemaakt. Een paar broodjes gebakken ei, een Snicker, ‘voor de stevige trek’ en twee blikjes Coca-Cola.
Of we go!!

Erheen fietsend, hoor ik mezelf nog zeggen tegen Fleur; ‘Nou, het zal wel druk zijn, hopelijk hebben we nog een plaatsje’. Eenmaal aangekomen bleken wij de eerste te zijn en we installeerde ons voor de dubbele deuren van de sporthal. Er stonden verder geen borden, waarop dit grootse concert stond aangekondigd, dus wij gingen ervan uit dat we goed stonden.

Het was niet bepaald warm die dag en om de kou te trotseren, zongen we luidkeels ‘No more bolero’s’, en ‘Ticket to the tropics’. Als ik eraan terugdenk, schiet ik weer in de lach.
Twee van die meiden van 14 jaar, die helemaal lyrisch verliefd waren op, wat wij toen niet wisten, GROOTSTE-relnicht van Nederland….

De uren gingen voorbij en om 19:00 uur gingen de deuren open van de sporthal, waar wij als eerste naar binnen renden, omdat er nog steeds niemand in de rij stond. Wat waren wij blij vooraan die dranghekken bij het podium en daar moesten we ook nog eens anderhalf uur wachten, omdat het concert pas om 20:30 uur zou beginnen!
Dat mocht de pret niet drukken, we hadden goed gegeten, gelachen en we zongen gewoon door.

Tromgeroffel brak aan….de presentator kondigde aan; En dames en heren, hier is hij dan, afgereisd naar Dommelen, om voor jullie op te treden, dames en heren mag ik een applaus; Gerard Jolingggggggggg…

Fleur hoorde zijn naam, viel flauw, de beveiliger tilde haar over de dranghekken heen en ik moest mee.

Heel ‘Gerard Joling’ niet gezien!

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 147

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Plums

Geschreven door Lieven Vandekerckhove. Geplaatst in Cursiefje.
Langs de betonnen buitentrap sleepten we ons traag naar de tweede verdieping, het appartement van Virginia Sherman. Een draak van een gebouw, een janboel, stuksgewijs in el...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een dapper besluit.

11, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Iets sterkers

10, mei, 2020 Amber Fernandes

De Venijnboom

07, mei, 2020 Amber Fernandes
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!