1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Jong gezin uiteengerukt

Publicatie op: 05-04-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Jong gezin uiteengerukt

308 Hits.
Jong gezin uiteengerukt.
Die morgen van de eerste schooldag na de grote vakantie, leest ze het in de krant. Auto ramt in Eeklo een personenwagen, op zijn weg liet hij een spoor van vernieling achter. Het begon al in de stad daar reed een Chevrolet over het voetgangers pad sleurde een fiets mee, en raasde verder richting de watertoren.

Met een betraand gezicht leest zij dit artikel, ze beseft amper dat het hier over haar gezin gaat, over haar man, die deze nacht zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht. Haar drie jonge kinderen moet ze wekken om naar school te gaan, maar hoe moet zij hen in hemelsnaam vertellen, dat hun papa in het ziekenhuis ligt. Dat een dronken bestuurder daar de oorzaak van is.
Paniek slaat toe. Ze kan dit niet. Maar het moet! Met een bang hart wekt zij haar oudste zoon, hij is tien geworden deze zomer, en ging dikwijls mee met zijn papa op de baan, hij is zelfstandig en legt centrale verwarming bij de mensen, Cas vindt het stoer om met zijn vader mee te helpen.
Cas voelt onmiddellijk dat er iets aan de hand is, als hij zijn mama met tranen in haar ogen ziet staan. Met een bang hartje vraagt hij waar zijn papa is.” Kom eens hier dicht bij mij, ik moet je iets ergs vertellen.” Cas roept en tiert en zegt dat het niet kan, hij rukt zich uit de armen van zijn mama, om naar de slaapkamer van zijn ouders te gaan. Tot zijn schrik is het grote bed leeg. Langzaam dringt het tot hem door, dat zijn papa inderdaad in het ziekenhuis ligt. Ondertussen zijn de twee jongsten wakker geworden door al het kabaal op de gang, ook zij vernemen het erge nieuws over hun papa.
Het hek is nu van de dam rondom haar staan nu drie huilende kinderen, ook over haar wangen rollen dikke tranen. Aan de school wordt niet meer gedacht. Rita probeert op al de angstige vragen van de kinderen te antwoorden, dat is zo moeilijk, want zelf weet zij nog niet hoe erg het gesteld is met haar man. Alleen hoort ze nog altijd die onheilspellende woorden van de spoedarts in haar oren” er zal een mirakel moeten gebeuren om dit te overleven.”

Ze loopt op automatische piloot deze dag, ze is bang en wacht op een telefoontje van het ziekenhuis. Ondertussen zijn de kindjes een beetje gekalmeerd en zitten voor de buis, dat geeft wat verstrooiing. Dit is een goed moment om het ziekenhuis op te bellen. Na een tweetal keren te zijn doorverbonden krijgt ze eindelijk de betreffende arts aan de lijn. Hij windt er geen doekjes om, mevrouw de toestand van uw man is heel ernstig, we hebben hem stabiel gekregen maar hij ligt in coma en aan het beademingsapparaat.
De grond zakt weg onder Rita’s voeten, de telefoon blijft nog even open maar dan heerst er stilte. Zo vindt Cas zijn mama die zichzelf naar de keukenstoel sleept. Samen ondergaan ze deze onheilsboodschap. Ondertussen is de hele familie op de hoogte, iedereen is diep onder de indruk.

Haar telefoon staat roodgloeiend van al die mensen die haar moed willen inspreken, maar telkens denkt ze bij elk telefoontje, dat dit wel eens het ziekenhuis kon zijn.
Zo beginnen voor haar verschrikkelijke dagen, weken. Elke dag gaat ze met een bang hart de draaideur van het ziekenhuis binnen. Telkens is er hoop, want zo lang als er hoop is, is er leven toch?

Haar man ligt op de intensieve zorgen, ze mag er maar een half uurtje bij. De kinderen mogen daar niet komen, dat kunnen ze maar moeilijk begrijpen.
Zo ligt haar man daar vele weken, tot twee maanden lang. Hij ligt daar zo hulpeloos tussen allerlei draden en machines. Rita heeft reeds zoveel geprobeerd om hem uit die diepe coma te halen. Zo had ze zijn lievelingsmuziek op een cassetje gezet om in het ziekenhuis af te spelen. Zelfs de kinderen spraken een lieve boodschap in. Zo zoekt Rita elke dag naar ieder verandering op zijn gelaat. Maar dit blijft onbewogen. Ze is de uitputting nabij. Maar nog gelooft ze op beterschap, tegen beter weten in.

De kindjes worden goed opgevangen door de tantes en vriendinnen. Ze zijn zo stilletjes geworden. Zo begon een lange lijdensweg voor iedereen. Een tijd van hopen wanhopen en vertwijfeling.
Uiteindelijk na een zware strijd van negen weken ging hij weg van ons. Zonder één enkel teken van herkenning, zonder enig teken van leven.
Nu begon voor haar pas een zware strijd. Ze besefte nog niet hoe zwaar.
 
 
 
 
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.04.21
Feedback:
Heftig, goed geschreven verhaal.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.04.21
Feedback:
Een drama, inderdaad. Niet slecht geschreven. Twijfel tussen 3 en 4 sterren, maar de taalfoutjes ('in ´s hemelsnaam', 'ze wacht op een telefoontje') en hier en daar verkeerd gebruik van leestekens doen me op 3 sterren landen.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje
369
Lezen?
Het verleden
293
Lezen?
zoek
282
Lezen?