Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
 • Korte verhalen op Schrijverspunt

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

  De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

  Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
 • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
 • Waardering voor een artikel
  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Fatale vergissing

De man had zich de hele dag in de bossen verscholen gehouden en nu de zon langzaam plaatsmaakte voor de schemering waagde hij het zijn tocht te vervolgen. Het duurde niet lang voordat hij op een weg stuitte. Hij liep naar het midden. Door de zolen van zijn slecht passende schoenen voelde hij het asfalt nog nagloeien van de zinderende hitte. Hij hield een hand boven zijn ogen en zag in de verte iets aan komen rijden. Het was nog ver weg maar als de bestuurder dezelfde snelheid hield was hij binnen twee minuten bij hem. De man bleef op de weg staan. Het was een risico maar hij kon niet anders. Hij had domweg geen keuze. Hij tuurde ingespannen naar de naderende auto en zag dat het een oude Dodge Pickup was die met volle snelheid op hem af reed.
Een paar meter voor hem kwam de Dodge tot stilstand in een wolk van stof ,gepiep van remmen en brandend rubber. Stilte die alleen werd verbroken door het tikken van de afkoelende motor.
Een portier zwaaide open en een rood verbrand gezicht keek hem aan. Een zwarte baard en een strooien hoed op.'Ben je levensmoe?'
'Ik heb een lift nodig.'
'Waar wil je heen?'
'Weg van hier.'
' Ben je op de vlucht?'
Hij antwoordde niet, trok de gouden ring van zijn vuile vinger. '28 karaat. Laat hem omsmelten.'
'Ik heet Ben. Stap maar in.'
De man liep om de auto heen.
Ben startte de motor, schakelde en reed weg. Hij wierp een korte blik op de man naast hem.
'Ik hoef je ring niet, vriend. Ik ben niet gek.'
De man trok een wenkbrauw op.
'We zitten hier vlakbij de staatsgevangenis. Je hebt kleren aan die je niet passen. De schoenen die je draagt zijn te klein. Als ik mocht gokken, zou ik zeggen dat je ontsnapt ben.'
Ben verstevigde zijn greep op het stuur.'Ik neem je mee tot de dichtstbijzijnde stad. Dan gooi ik je eruit en ben je op zelf aangewezen.'
De man knikte haast onmerkbaar en leunde ontspannen achterover. Na een paar minuten keek hij Ben aan met een geamuseerde blik op zijn gezicht.
'Wat?'
'Je neemt aan wat voor de hand ligt.'
Ben schoof zonder zijn ogen van de weg te houden de hoed op zijn achterhoofd en krabde zijn voorhoofd.'Ik heb geen flauw idee waar je het over hebt.'
'Ik heb een dochter van twaalf jaar, Anna heet ze. Mijn enigste kind en ik ben stapelgek op haar.'
Ben knikte. Zijn handen begonnen te trillen aan het stuur.
'Vorige maand is ze verkracht door een zieke klootzak toen ze van school naar huis fietste.'
Hij keek Ben aan en glimlachte.'Een kind van twaalf. Wat vind je daarvan. Ben je dan een zieke klootzak, of niet.'
Met een ruk trok Ben de pickup de weg af en stuurde de berm in. De man was sneller. Ben voelde het koude staal van een loop tegen zijn hoofd gedrukt.'In de hel wachtten ze op je, Ben.'
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 424
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten