1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 30-08-2020

Hits: 349

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Jij en ik

Aangepast: 30-08-2020

Jij en ik. Geen beschutting anders dan wijzelf. Ik voel de zwoele avondbries. We zitten hier, we zijn er nog. Dat moet voldoende zijn als je niet te veel verwacht en alles krijgt.
Je mooie jurk, met die lange split, meer opwindend dan naakt eronder.
Je knippert met je ogen, je lange wimpers, ze zijn echt, zo echt als wijzelf.
Je zegt ‘lekker’ als je een hapje neemt van je carpaccio. Ik zeg ‘fijn,’ en meen het als nooit tevoren. We houden hand in hand het moment vast, zonder het te benoemen.
‘Alles naar wens?’ wordt er gevraagd. ‘Ja,’ zeg ik. ‘Het kan niet beter.’
‘Alleen koffie.’ Het dessert zien we bij kaarslicht in elkaars ogen. Jij en ik!

Jij en ik. We missen elkaars beschutting. Ik voel een koude bries. We zitten hier, we zijn er nog, maar dat is niet voldoende. Ik had meer verwacht.
Mijn jurk zit te strak en ik heb last van mijn contactlenzen. De carpaccio is lekker, dat wel.
Ik beantwoord zijn glimlach met mijn glimlach als hij mijn hand vastpakt. Het is een gewoonte die ooit liefde heette.
‘Alles naar wens?’ wordt er gevraagd aan hem, maar niet aan mij, denk ik toch. Ik weet ook niet te antwoorden…
‘Alleen koffie,’ zegt hij. Mij wordt weer niets gevraagd. Ik had nog wel een dessert gelust; kan mij het schelen, die kilo’s. Als hij maar niet denkt dat ik straks zijn ‘toetje’ ben. Zo vroeg nog? Zelfs de klok doet nooit wat ik wil.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

10.09.20
Feedback:
Wat een goed idee, die twee kanten. Dat ga ik ook es proberen. Thanx voor de inspiratie !
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Han Maas 10.09.20
  Leuk dat ik je inspireer. Eigenlijk gaat dit nog verder, tot aan het perspectief van de ober en de toiletjuffrouw van het restaurant toe.
30.08.20
Feedback:
Inspirerend het verhaal zo vanuit twee personen belicht.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.08.20
Feedback:
Leuk dat vertel-perspectief van 2 kanten!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
771
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
768
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
704
Lezen?