Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Ik vond het vreselijk.

| Jan Boxem

Uit: Waargebeurde  Verhalen.

Titel: Ik vond het vreselijk.

“Pap, heb jij vroeger zwemles gehad?” Deze vraag riep bij mij traumatische beelden op.

Ik zag mezelf weer bij mijn vader achterop de fiets zitten. De lente was al twee maanden oud, maar ’s morgens vroeg om 06.30 uur was het nog bitterkoud. In mijn zwemtas, die ik onder de arm hield, zaten mijn handdoek en zwembroekje. Vier of vijf jaar zal ik geweest zijn. Mijn vader trapte flink door, want hij moest straks op tijd op zijn werk zijn. Bij het afstappen had ik ijskoude handen en voeten. Vlug liepen we door de ingang naar de kleedhokjes. Verschillende kinderen zaten al in hun zwemtenue buiten op de bankjes te wachten. De gevreesde lage bankjes. Toen de laatsten waren gearriveerd nam de badmeester de leiding over. “Goedemorgen allemaal. We gaan beginnen. Ieder kind zoekt even een leeg bankje op en gaat op zijn buik liggen”. Zo waren wij buiten, in die ijzige kou en alleen in ons zwembroekje, de schoolslag aan het oefenen. Ik vond het verschrikkelijk. Na de schoolslag de rugslag. Voor mijn gevoel hingen de ijspegels aan mijn neus. Maar het ergste moest nog komen. Na een kwartier blauwbekken op het droge, moesten we het ijskoude water in om de verschillende slagen te oefenen. Blauw en grijs van ellende stapte ik na 20 minuten het water uit. Snel afdrogen, kleren aan en voor dat ik het wist zat ik alweer klappertandend bij mijn vader achterop de fiets. Verkleumd en bibberend van de kou kwamen wij thuis. Na een kop koffie en een boterham fietste vader snel naar zijn werk. En ik…ik was voorgoed mijn plezier in zwemmen kwijt.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 30

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De slechte minnaar

Geschreven door Sabrina Goedhart. Geplaatst in Blog.
‘Je voelt de bui al hangen, denk ik.’ Zijn bruine ogen die altijd zo ondeugend twinkelde, waren dof en zwaar geworden. De bui was al heel lang aan het hangen. Marcus wist n...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Loslaten

13, mei, 2020 Esther Goesinne

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!