Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 558
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Bang, doodsbang

| Asko De vries robles

 “Ik ben blij dat ik je heb mogen kennen, om de herinneringen die wij samen hebben gemaakt.” Mijn lieve schat slikt en pakt mijn hand.“Als ik mijn verstand verlies, weet dat ik onze liefde koester.” Zij zwijgt, knikt, maar bovenal zwijgt zij. Haar tranen spaart zij op voor later. Sterk, zij moet sterk zijn, een sterke vrouw. Ik ben bang. Nog een week, dan lig ik onder het mes en wordt mijn schedel gelicht. Zal ik dan  nog mezelf zijn  en kunnen denken, praten of lachen, de liefde kunnen bedrijven, of gereduceerd zijn tot een kasplant? Wellicht zal ik sterven. Met de dood in het vooruitzicht kan ik niet anders dan bang zijn, doodsbang.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 141

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Wat hebben een schoen en een obsceen krakend bed met elkaar te maken?

Geschreven door Vera Bijma. Geplaatst in Cursiefje.
Kreun. Hoe kon ik nou zo stom zijn?! Laat ik onze 6-jarige zoon zijn schoentje zetten op een zaterdagavond! Terwijl zondagochtend nu net die éne ochtend is waarop hij eens ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

De verjaardag

13, mei, 2020 Jeroen Follens

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!