Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Poëzie
Inzendingen: 978
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Bang, doodsbang
© Asko De vries robles op .
Aantal hits: 378

 “Ik ben blij dat ik je heb mogen kennen, om de herinneringen die wij samen hebben gemaakt.” Mijn lieve schat slikt en pakt mijn hand.“Als ik mijn verstand verlies, weet dat ik onze liefde koester.” Zij zwijgt, knikt, maar bovenal zwijgt zij. Haar tranen spaart zij op voor later. Sterk, zij moet sterk zijn, een sterke vrouw. Ik ben bang. Nog een week, dan lig ik onder het mes en wordt mijn schedel gelicht. Zal ik dan  nog mezelf zijn  en kunnen denken, praten of lachen, de liefde kunnen bedrijven, of gereduceerd zijn tot een kasplant? Wellicht zal ik sterven. Met de dood in het vooruitzicht kan ik niet anders dan bang zijn, doodsbang.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Bang, doodsbang"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !