1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 18-07-2020

Hits: 333

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De pakwerker

Aangepast: 18-07-2020
Uit waargebeurde verhalen

Titel: De pakwerker(1979)

Ooit pakwerker geweest? Nou ik wel. Een hospitant op mijn toenmalige school de Wiekslag vroeg op een dag of hij, voor alle leerlingen van de school, een demonstratie mocht geven met zijn herdershond. De directeur gaf zijn fiat. Op zijn tweede vraag wie wel pakwerker wilde zijn, gaf ik mij, zonder te weten wat het precies inhield, hiervoor op. Een dag later zag ik de hospitant met een vriendelijk ogende herdershond het plein oplopen. Onder zijn arm droeg hij een grote tas met daarin een bijtpak. We stonden even te praten en ik aaide de hond die mij met een flinke lik zijn vriendschap betuigde. Of ik mij wilde omkleden in de lerarenkamer. Natuurlijk. Onder het pak had ik voor beide armen een bijtmouw en ook de benen waren goed beschermd. Volledig in het pak gluurde ik om het hoekje de gang in en zag ik in de verte de herdershond samen met zijn baasje. En de hond zag mij. Toen pas besefte ik dat ik beter deze uitdaging niet had kunnen aangaan. Alsof de duivel in de hond was gevaren trok hij woest aan de lijn brulde van “Ik pak je jongen.”
Op het plein aangekomen stonden alle leerlingen van de school al in blijde verwachting langs de kant van het schoolplein. Bij mijn eerste confrontatie met de hond vloog meteen de rechter bijtmouw onder mijn bijtpak vandaan. Een slechter begin kon je niet hebben. Op die middag ben ik van de fiets gesleurd, finaal omver gelopen, in mijn been gebeten en een flinke afstand over het schoolplein gesleept. De blauwe plekken waren de volgende dag niet te tellen. Nu kom ik nog weleens ex-leerlingen van de Wiekslag tegen die niet over de mooie biologielessen of aardrijkskundelessen vertellen, maar…over die ene onvergetelijke middag waarop meester Jan een flink pakslaag kreeg van een herdershond.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.07.20
Feedback:
Spannend.
 • Waardering
  70%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
18.07.20
Feedback:
Leuk verhaal en een lieve hond ?!
 • Waardering
  70%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
566
Lezen?
Billenkoek
565
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
551
Lezen?