Voor schrijvers, door schrijvers
 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Is everything alright sir?

"Is everything alright sir?" vroeg de stewardess..


Ik had hem zien komen, een boomlange vent, de blik gefixeerd op de plaatsaanduidingen in het vliegtuig.
Enig medeleven stak de kop op, je moet het maar meemaken, een groot, lang lijf en dan jezelf in die krap bemeten ruimte moeten installeren.
Ik hoopte vurig dat hij elders in het vliegtuig zou moeten zijn maar nee, hij liet zich in de stoel naast mij zakken, stak vrijpostig zijn linker- tegen mijn rechterbeen en met zijn elleboog porde hij net niet in mijn ribben. Sloeg zijn handen voor zijn gezicht en slaakte een diepe zucht...

"Ziek" dacht ik bij mezelf, "Als hij maar niet moet spugen"

Het medeleven dat me eerst nog bezielde stierf een stille en snelle dood want het heerschap bleek niet van plan om arm en been te verplaatsen. Hij had bijna de helft van mijn ruimte ingepalmd en leek stevig van plan om het zo te houden. En dit voor de volle acht uur vliegen.
Ondertussen had hij de mensen voor ons ook geirriteerd door herhaaldelijk tegen hun stoelleuning te schoppen.

Een rel was in de maak en dreigde supersnel volwassen te worden.

De heisa werd opgemerkt door een stewardess, die kwam polshoogte nemen en vroeg:" Is everything alright sir?"
Waarop hij schijnheilig:" Yes, Ma'am"

En toen werd het me duidelijk, de vent was niet ziek maar zat !
Het werd hem duidelijk gemaakt dat hij zich moest beperken tot zijn plaats waarop hij nogmaals een portie schijnheiligheid opdiepte.

De rust daalde neer, het been werd verplaatst, de arm ook zij het met tegenzin...En dit maar voor eventjes..
Want..
Na enkele tellen presteerde hij het om geniepig te proberen terug terrein te winnen maar ik was de vent ondertussen spuugzat en gaf geen duimbreed toe!

En dan was eindelijk de boodschap aangekomen en bleven arm en been voor de rest van de vlucht op zijn terrein.

Als solo reiziger is het steeds afwachten wie er naast je komt zitten en het kan aldus verkeren!
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 105
(De gemiddelde waardering is 3.7 door 3 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

Verhalen in een notendop: een uitdaging

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de…