1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 06-10-2020

Hits: 343

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

In de soep

Aangepast: 06-10-2020
Klik, klak, klik, klak, klik, klak, kittig tikt Suzanne op torenhoge stiletto heels in hoog tempo de laatste meters weg die haar nog scheiden van de ingang van de luxe Wassenaarse supermarkt. De strakke kokerrok van haar exclusieve Dior mantelpakje staat slechts kleine pasjes toe waardoor zij haar bewegingstempo hoog moet opvoeren om snelheid te maken. Haar lange onnatuurlijk platinablonde haar hint in de richting van een oorspronkelijk onopvallende peper-en-zout-tint. De ogen en het gezicht gaan grotendeels schuil achter een enorme Ray-Ban zonnebril en haar bolle, zorgvuldig rood gestifte, lippen verraden het gebruik van net iets te veel fillers. Eigenlijk is àlles aan haar ‘te’.

Zoals ze nu teveel haast heeft. Gisterenavond heeft die sukkel van een man van haar Klaas en Brigitte te eten gevraagd. Voor vandáág, de idioot! Nou ja, eigenlijk was zij zelf de aanleiding. Vorige maand hadden Suzanne en haar man bij hen gegeten en had die Brigitte opgeschept over haar kakkineuze high teas. Suzanne, een volksmeisje dat zich via het bed in betere kringen had gewurmd, wilde ook een duit in het zakje doen en had hoog opgegeven over haar kookkunsten. ‘Oh, kirde Brigitte toen, ‘Dat komen wij gauw een keer bij je testen schat!’

Die lulhannes van een vent van haar had haar met zijn onverwachte afspraak geen ruimte gegund. Een traiteur inschakelen zou opvallen. Nee, ze moet nu echt zelf aan de bak en snel! Ze haat supermarkten maar het moet. Er is geen tijd om een aantal exclusieve delicatessezaken af te lopen, dus is deze Wassenaarse supermarkt met een grote delicatessenafdeling haar enige redding. Ze grijpt een karretje en sprint de winkel in, goedkeurende blikken negerend van mannen die vallen voor ordinair chique.

Driftig klikklakt ze door de paden om haar karretje ter hoogte van de Roquefort vol in het achterwerk van een kleerkast van een man te rammen.
’Hé, wijffie, een beetje kalm aan he!’
‘Pummel, ga dan aan de kant met je obesitaslijf! Zie je niet dat ik haast heb?’
‘Zeg eens, mokkel, het is dat je geen vent bent maar anders had ik je met een hoek van die Euromasten van je afgeslagen! En nou gauw wegwezen voor ik me bedenk!’

Haastig vervolgt ze haar pad. Het is druk. Als een ware equilibriste meandert ze tussen de mensen door maar kan niet verhinderen dat zij er meerdere pijnlijk toucheert. Met een ‘excusez-moi’ probeert ze verdere conflicten met haar duidelijk geïrriteerde slachtoffers te vermijden. Af en toe klauwt ze met vuurrood gelakte lange nagels iets uit de schappen en kijkt ze koortsachtig op een boodschappenlijstje. Dan wordt ze aangesproken door de vestigingsmanager.

‘Mevrouw, wilt u ogenblikkelijk kalmer aan doen? U hindert onze klanten en straks raken er mensen gewond. Dus rustig aan, anders moet ik u vragen de winkel te verlaten’.
‘Zeg eens vlegel! Wie denk je wel dat je bent? Mijn man kent jouw baas wel en ik hoef maar met mijn vingers te knippen en jij krijgt je congé!’
‘U knipt maar een eind weg, mevrouw. Als u niet kalm aan doet, laat ik u desnoods door de beveiliging buiten zetten’.
‘Vlerk!’, briest ze en ze stiert weg om vervolgens haar wagen in een twee meter hoge stapel blikken erwtensoep te boren die met donderend geraas instort. Verkopen ze dat banale voedsel hier?, denkt ze net voordat twee potige beveiligers haar woest spartelend buiten zetten. Zonder boodschappen en zonder de rechter pump die ze al spartelend in de winkel verloor…
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.06.21
Feedback:
Ik kwam deze, via de homepagina, toevallig nu pas tegen en met veel plezier gelezen. Het plot had m.i. nog iets verrassender gekund.
Show more
07.10.20
Feedback:
Grappig geschreven Martin!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
765
Lezen?
Column
Mijn moeder
707
Lezen?
De man die wilde loslaten
689
Lezen?