Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

228 Hits

Publicatie op:
In de soep
Klik, klak, klik, klak, klik, klak, kittig tikt Suzanne op torenhoge stiletto heels in hoog tempo de laatste meters weg die haar nog scheiden van de ingang van de luxe Wassenaarse supermarkt. De strakke kokerrok van haar exclusieve Dior mantelpakje staat slechts kleine pasjes toe waardoor zij haar bewegingstempo hoog moet opvoeren om snelheid te maken. Haar lange onnatuurlijk platinablonde haar hint in de richting van een oorspronkelijk onopvallende peper-en-zout-tint. De ogen en het gezicht gaan grotendeels schuil achter een enorme Ray-Ban zonnebril en haar bolle, zorgvuldig rood gestifte, lippen verraden het gebruik van net iets te veel fillers. Eigenlijk is àlles aan haar ‘te’.

Zoals ze nu teveel haast heeft. Gisterenavond heeft die sukkel van een man van haar Klaas en Brigitte te eten gevraagd. Voor vandáág, de idioot! Nou ja, eigenlijk was zij zelf de aanleiding. Vorige maand hadden Suzanne en haar man bij hen gegeten en had die Brigitte opgeschept over haar kakkineuze high teas. Suzanne, een volksmeisje dat zich via het bed in betere kringen had gewurmd, wilde ook een duit in het zakje doen en had hoog opgegeven over haar kookkunsten. ‘Oh, kirde Brigitte toen, ‘Dat komen wij gauw een keer bij je testen schat!’

Die lulhannes van een vent van haar had haar met zijn onverwachte afspraak geen ruimte gegund. Een traiteur inschakelen zou opvallen. Nee, ze moet nu echt zelf aan de bak en snel! Ze haat supermarkten maar het moet. Er is geen tijd om een aantal exclusieve delicatessezaken af te lopen, dus is deze Wassenaarse supermarkt met een grote delicatessenafdeling haar enige redding. Ze grijpt een karretje en sprint de winkel in, goedkeurende blikken negerend van mannen die vallen voor ordinair chique.

Driftig klikklakt ze door de paden om haar karretje ter hoogte van de Roquefort vol in het achterwerk van een kleerkast van een man te rammen.
’Hé, wijffie, een beetje kalm aan he!’
‘Pummel, ga dan aan de kant met je obesitaslijf! Zie je niet dat ik haast heb?’
‘Zeg eens, mokkel, het is dat je geen vent bent maar anders had ik je met een hoek van die Euromasten van je afgeslagen! En nou gauw wegwezen voor ik me bedenk!’

Haastig vervolgt ze haar pad. Het is druk. Als een ware equilibriste meandert ze tussen de mensen door maar kan niet verhinderen dat zij er meerdere pijnlijk toucheert. Met een ‘excusez-moi’ probeert ze verdere conflicten met haar duidelijk geïrriteerde slachtoffers te vermijden. Af en toe klauwt ze met vuurrood gelakte lange nagels iets uit de schappen en kijkt ze koortsachtig op een boodschappenlijstje. Dan wordt ze aangesproken door de vestigingsmanager.

‘Mevrouw, wilt u ogenblikkelijk kalmer aan doen? U hindert onze klanten en straks raken er mensen gewond. Dus rustig aan, anders moet ik u vragen de winkel te verlaten’.
‘Zeg eens vlegel! Wie denk je wel dat je bent? Mijn man kent jouw baas wel en ik hoef maar met mijn vingers te knippen en jij krijgt je congé!’
‘U knipt maar een eind weg, mevrouw. Als u niet kalm aan doet, laat ik u desnoods door de beveiliging buiten zetten’.
‘Vlerk!’, briest ze en ze stiert weg om vervolgens haar wagen in een twee meter hoge stapel blikken erwtensoep te boren die met donderend geraas instort. Verkopen ze dat banale voedsel hier?, denkt ze net voordat twee potige beveiligers haar woest spartelend buiten zetten. Zonder boodschappen en zonder de rechter pump die ze al spartelend in de winkel verloor…

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "In de soep"

07.10.20
Feedback:
Grappig geschreven Martin!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig