Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Inzendingen: 1056
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
im Knast
© monsieur Robert op .
Aantal hits: 355
Meneer Wong van Samsung en meneer Tan namens een grote onbekende Chinese electronicafabrikant, zaten reuze geanimeerd, keurig met mes en vork en veel ketchup, hun enorme hamburgers weg te harken. Er werd zelfs nog champagne besteld. Er werd gelachen en veel geproost. Maar er werd vooral veel gerekend en gemobielt. Want ze hadden een mooie deal met hun Duitse Geschäftspartner gesloten en tot zeer laat in de avond beklonken de businessmen hun biggest-deal ever met vele volle glazen hefe Weißbier und Schnaps.
Bij het Frühstück zit de hele familie Wong aan het ontbijt met Wurst mit Bratkartoffl, alleen meneer Wong is nog niet verschenen. Oma Wong vroeg gelijk om stokjes, want dat was ze gewend van thuis en vond ze ook veel gezelliger aan tafel.
‘Aber nein Frau Wong, bitte Verzeihung! Diese haben wir leider nicht, sapperdeflap!’
De kinderen klierden luidruchtig, zoals alle kleine kinderen uit alle landen van de wereld, door de enorme ontbijtzaal.
Later die dag werd het hotelzwembad een Aziatische aangelegenheid met een grote Zuid-Koreaanse afvaardiging. De obers liepen af en aan met hamburgers-XXL en Cola’s für die Kinder en Mister Wong was nog steeds in geen velden of wegen te bekennen. De twee verveelde Amerikaanse toeristen keken het schouwspel onbewogen aan, want the War was over, toch?
Meneer Wong was ‘s avonds na een zeer klein ommetje door de directe omgeving van zijn hotel, vrijwel meteen de terugweg kwijtgeraakt.
Pas de volgende middag werd hij na een langdurig verhoor door de Polizei naar zijn hotel teruggebracht. De naam van het hotel wilde hem maar niet te binnen schieten, maar wel het adres, Einbahnstraße.
Compleet verdwaald in de wirwar van smalle steegjes was hij de hele nacht tevergeefs op zoek geweest naar zijn hotel en werd hij tegen de ochtend verhaftet wegens ordeverstoring, openbare dronkenschap en opruiende taal en mocht im Knast zijn roes uitslapen.
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "im Knast"

Geschreven door monsieur Robert . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart