• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Ik slaap

Publicatie: 14 oktober 2020
 
Ik slaap, ik ontwaak, ik zweet. Het uitzicht vanuit de kamer is nu het enige contact met buiten. Er staat een rode bus aan de stoeprand geparkeerd. Hoogvliet bv. Riolering. Vanuit de diepste krochten van de steeg aan de achterkant van het huis is het geluid van een stampende machine te horen. Geschreeuw, druk pratende mannenstemmen. De televisie staat aan. Don Lemon heeft zendtijd en spreekt met Chris Cuomo.
'I love you, brother.'
'I love you too, more than you know.'
'Graaf jij een kuil, in het park bij de flatjes? Ik ga er wel in liggen,' zegt mijn man vanuit zijn ligstoel. Hij draagt suède sloffen en slaat de voeten herhaaldelijk tegen elkaar. Het maakt een kreunend geluid.
'Een kuil? Dat is veel te makkelijk. Nee, wij gaan samen verder tot het bittere eind.' lach ik schamper. Twee zwarte kraaien schieten in een rechte, strakke lijn omhoog, naar de top van de enige overgebleven boom, die nog zichtbaar is in het straatbeeld. Hij heeft zijn bladeren nog steeds, al zijn ze nu rood-bruin. Dat is best wel laat, vind ik. Het is midden oktober. Dat betekent dat het zes maanden duurt voordat de eerste nieuwe groene blaadjes weer opkomen.
Een kleine jongen fietst aan de overkant. Hij heft zijn voorwiel omhoog en rijdt korte tijd slechts op het achterste wiel.
Trump verschijnt op het televisiescherm. Kussend en dansend tussen het opeengepakte publiek.
Ik zweet, ik slaap, ik ontwaak.
'Heb je al bericht?' appt Astrid, mijn beste vriendin.
'Nee,' stuur ik terug.
Mijn zus stelt dezelfde vraag, mijn moeder eveneens.
'Het duurt twee dagen,' antwoord ik. De buurvrouw op de hoek, in de buurt beter bekend als 'het monster', betreedt het plein met twee emmers. Ze zet de emmers op de stoep en overlegt druk gebarend met een man in overall. Hij kijkt moeilijk.
Het is drie uur in de middag. Nog negen uur. Dan is de dag om en begint een nieuwe.
'Ik heb bericht,' zegt mijn man. Ik kijk op. Zijn gezicht ziet bleek. De huid rond de neus vervelt.
'We zijn positief. We hebben corona.'
WAARDERING

HITS

507

Artikel aangepast: 15-10-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
15.10.20
Feedback:
Goed verhaal Nicole, Sterkte!

Hoogvliet.bv. - Hoogvliet bv. Of Hoogvliet b.v./B.V.
Rechte boog is tegenstrijdig. Rechte lijn lijkt mij beter.

Show more
15.10.20
Feedback:
Hoe rustig jij kan chrijven over jullie grote onrust. Spanning tot het einde weer.
Vlug beterschap!
Show more
15.10.20
Feedback:
Goed geschreven enne beterschap!
Show more