Louisa Weijenbergh

I-Corona (1 jaar later)

© Louisa Weijenbergh op 04.12.2022.

Lieverdhet is alweer de driehonderdvijfenzestigste dag dat je niet meer op de IC ligt. Er is een volledig jaar voorbij gegaan zonder jou.
Een jaar waarin ontzettend veel is gebeurd. Allemaal dingen die ik zo graag met je had willen delen. Zoveel momenten dat ik iets aan je had willen vragen.
Ik heb gehuild, heel veel gehuild. Maar ik kreeg vanaf het allereerste moment zo hartverwarmend veel steun van iedereen die belangrijk voor ons is. Het had je goed gedaan als je had geweten dat het échte vrienden zijn en dat ik me daardoor eigenlijk nooit alleen hoef te voelen.
Ik heb de caravan en jouw Spartamet in het voorjaar verkocht, met pijn in mijn hart.
Jouw auto staat er nog met alle spullen erin, net zoals je ze hebt achtergelaten. Ik kan er nog geen afstand van doen.

Ik weet dat je had gewild dat ik door zou gaan met leven. Dat doe ik, zo goed en zo kwaad als het kan. Ik weet dat je zou willen dat ik vrolijk ben en me gelukkig voel. Op enkele dagen na lukt het me om opgewekt te zijn.
Jammer genoeg heb ik wel last van een schuldgevoel naar jou. Vooral als ik bijvoorbeeld door iets moet schaterlachen. Ik voelde het ook toen ik aan het tuttelen was met plantjes in de tuin of toen ik complimenten kreeg over dat ik het leven positief blijf aanvliegen.


Ik mis je iedere dag. Ik hoop dat je dat weet. Ik hoop dat je trots op me bent want ik doe mijn best. Het is niet altijd makkelijk, zo zonder jou.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  05.12.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ontroerend geschreven, Louisa.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  04.12.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik voel met je mee, Louisa, verdriet slijt langzaam, herinneringen blijven en stilaan verschijnt terug levensvreugde.
  Hou moed, je bent heel sterk!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa Weijenbergh 04.12.22
   Bedankt voor je betrokken reactie, Helena. Helaas is het mijn moeder die dit zware pad bewandelt maar natuurlijk voel ik ook het verdriet
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 206
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Janny de Graaf: Nog vele jaren

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.