Louisa Weijenbergh

I-Corona

© Louisa Weijenbergh op 18.11.2021.

Dit is alweer dag zeven dat je op de IC ligt, bedenk ik me, terwijl de slagboom van het ziekenhuis zicht opent. Vijf dagen lang werd je slapende gehouden maar sinds twee dagen is de dosis slaapmedicatie verlaagd. Het is onduidelijk of en wanneer je wakker wordt.

Wanneer ik de IC afdeling oploop komt Jacque, de IC verpleegkundige, naar mij toe. 'Uw man maakt het een stukje beter dan gisteren. Vanmorgen heeft hij een poosje zelfstandig geademd. Als die trend doorzet kan hij binnenkort van de beademing af.'
Mijn ogen beginnen te fonkelen. 'Echt?! Dat is goed nieuws.' Ik durfde er eigenlijk niet meer op te hopen.

Ik voel mijn enthousiasme temperen wanneer ik door het kleine raampje van je kamerdeur naar binnenkijk. Je ligt er nog precies hetzelfde bij als afgelopen dagen.
'Hoi lieverd,' het lukt mij net om je, langs de rand van mijn spatbril, een kus te geven. Bah, ik lijk wel een marsmannetje met al die isolatiekleding aan.
Juist op het moment dat ik een stoel wil pakken zie ik een trekking rond je mond verschijnen. Leunend op de bedrand kan ik met mijn gezicht vlakbij jouw gezicht blijven zitten.
'Hey lieverd. Ik ben het. Zie ik het nou goed? Kan je me horen? Als je me hoort, beweeg dan nog eens.'
Mijn hart bonst bijna mijn borstkas uit. Yes! Langzaam zie ik dat er beweging komt in één van je oogleden. Heel even kijken we elkaar aan.
Boem. Je ogen sluiten zich weer. Je slaapt. Maar een mooier cadeau had ik niet kunnen krijgen vandaag.

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
17-12-2023

Hits: 720

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.