Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Hupsakee !


Toen hupsakee thuiskwam vond hij een briefje op de tafel dat zei: “Hei Hupsakee, heb jij zin om met mij vandaag te gaan zwemmen?” getekend : “ jouw vriend Joepie.”

Daar moest Hupsakee even over nadenken want eerstens kon hij niet zwemmen en al kon ie het, waar zou dit dan moeten plaats vinden?

Hupsakee en Joepie woonden in het Land van Melk en Honing in een tijd toen er nog geen auto’s bestonden, en geen telefoons. Elektriciteit was wel al uitgevonden, maar op de boerenbuiten waar zij leefden was daar nog niet veel van te merken.

De enige manier om met iemand in contact te treden was er heen gaan of een briefje sturen via de post. Die was ook al uitgevonden.

Hupsakee besloot meteen op stap te gaan naar de boerderij waar zijn beste vriendje woonde.

Alsof hij het had aangevoeld stond Joepie zijn kameraad al op te wachten bij de poort van de hoeve. “Joepie” riep Joepie, die zijn naam niet gestolen had “je bent gekomen, Hupsakee !”

“Ja, hupsakee, hier ben ik”, zei Hupsakee, die ook niet verlegen zat om zijn naam.

“Hoe zit dat nu met dat zwemmen” vroeg Hupsakee “weet jij niet dat ik niet kan zwemmen, dan ?”

“Tuurlijk, wel” zei Joepie “dus ga ik je het vandaag leren”.

Zo gezegd zo gedaan. Joepie nam voor ieder een handdoek uit de linnenkast en weg waren ze.

“Waar gaan we heen” vroeg Hupsakee.

“Naar het poeltje in het bosje” zei Joepie.

Dat was maar tien minuutjes lopen. Het zonnetje scheen en als snel kwamen ze aan het water.

“Kleren uit” riep Joepie. “Euh” zei Hupsakee maar al vlug stond hij in zijn nakie. Joepie volgde zijn voorbeeld en snel sprongen ze in de ondiepe poel.

“Hupsakee” zei Hupsakee bij het springen en natuurlijk kon Joepie niet achterblijven en riep luidkeels “Joepieieieie !”

Eerst was het een geplets van jewelste maar dan volgde de eerste zwemles. Joepie hield zijn vriendje vast bij zijn middel en Hupsakee bootste de bewegingen van een kikker na.

Na enige tijd kon Huspsakee warempel op eigen kracht boven blijven en zwommen de vrienden gezwind naast elkaar.

“Dat heb je vlug geleerd” zei Joepie, die trots was dat hij een goede zwemcoach was. Toen Hupsakee wilde antwoorden en zijn mond opende liep deze vol water. Hij proestte het uit. Joepie proestte het ook uit, maar dan van het lachten.

Later lieten ze hun blote basten drogen in de zon. Tja, zonnemelk moest ook nog worden uitgevonden. Zij kenden enkel de nog lauwe drank die ze elke morgen dronken net na het melken van de koe.

In die tijd was dat heel gewoon.Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 256
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten