1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Howaks

Publicatie op : 22-09-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Howaks

361 Hits.
De wekker gaat. Het is dinsdagochtend, dus ik moet zo aan het werk. Mijn vrouw Hanny is ook wakker. Ze kijkt me bezorgd aan.
'Zou je nou wel gaan werken, Huub. Gisteren ging je ook en toen was je al niet goed.'
'Hoezo? Ik mankeer toch niks,'  grom ik onwillig.
'Nou, niks. Je hebt de halve nacht liggen blaffen. Dan die diarree nog, ja, ik hoorde je wel in de badkamer, en je klinkt erg vol.'
Ze zucht gelaten, heft haar handen verslagen omhoog en verdwijnt naar beneden.
Ze kent me al. 
Corona. Ik geloof daar niet in. Dat is gewoon een griepje. Op Feesboek noemen ze Corona een howaks. Zelf gelezen.
Ze, de overheid, huren figuranten in, acteurs die doen alsof ze op de IC aan een beademingsapparaat in bed liggen te sterven, terwijl ze zich in werkelijkheid kiplekker voelen. Niks loos. Daar krijgen ze dan geld voor. 
In Italië, daar reden ze in lege ambulances rond, sirenes aan. Doodskisten stonden opgestapeld op straat. Die waren ook allemaal leeg. Alles om maar zo veel mogelijk paniek te creëren.
Ze doen het om die verrekte spoedwet erdoorheen te kunnen rammen. 
Die Bill Gates is de mastermind overal achter. Vanwege die vijf G. Let maar op, als we niet oppassen verandert Nederland in een dictatuur, met die linkse rakkers aan het roer. Wij, het klootjesvolk, worden slaven, dat zeg ik je nu. Daarom ga ik in maart op Wilders stemmen. 
Dit alles vertel ik mijn vrouw ook keer op keer, maar ze schudt haar hoofd en wil niet naar mij luisteren.
Hoeveel bewijs ik ook lever van Feesboek en Joetoep. Daar staat het allemaal. Zoals de val van de kabaal, maar je moet snel zijn, want ze verwijderen dergelijke posten na plaatsing binnen een oogwenk. Dat mogen de gewone mensen namelijk niet lezen. Buur Piet van nummer drie zei dat ook laatst.
Mijn vrouw komt weer boven. Ze heeft toch een beetje gelijk trouwens. Ik voel me eigenlijk wel wat slapjes.
Ze kijkt verdrietig.
'Ik had de vrouw van Hans net aan de lijn,' zegt ze zacht. 'Hij werd gisteren ziek, nadat hij terugkwam met jou van de bouw.'
Ik frons mijn wenkbrauwen.
'Ziek. Hoezo, ziek.'
'Kennelijk is het vannacht zoveel verergerd dat hij met de ambulance weggebracht moest worden. Huub, hij ligt op de IC, doodziek.'
Ik zwijg ontsteld. Hans, op de IC, mijn beste maat en compagnon Hans.
Mijn vrouw kijkt me doordringend aan.
'Zullen we dan toch maar even testen, Huub?'
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

29.09.20
Feedback:
Helaas de gedachtengang van velen. Goed beschreven.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.09.20
Feedback:
Hoi Nicci, mooie scene, hoewel je je hebt ingehouden - dat weet ik zeker ;-). Ben bang dat het uit menig leven gegrepen is. De gemakkelijke waarheid heet Faecesboek.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.09.20
Feedback:
Aardig stukje over complotdenkers.
Als je Howaks en Joetoep schrijft, lijkt het me consequent om het ook over Feesboek te hebben.

Klein verbeterpuntje:

Ik mankeer toch niks.' Grom ik onwillig.
Ik mankeer toch niks,' grom ik onwillig.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Midleven
581
Lezen?
Feest
572
Lezen?
Kwetsbaar
523
Lezen?
55 woordenverhaal
Ziekelijk
514
Lezen?
Spiritueel
503
Lezen?