Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

hooggeëerd publiek!

| monsieur Robert
‘Maarmaar, wat de grote samenhangende zin van het leven is, zoals jullie mensen zich dat levenslang zo zorgelijk kunnen afvragen, weet ik niet, nee, echt eerlijk waar niet, zei de lucifer knapperig. En ook hebben wij eigenlijk best wel een korte levensverwachting. Ons hele leven lang liggen we maar hééél suf te wachten in ons lucifersdoosje, zonder enige arbeidsvitaminen. Dat is best benauwd hoor, zo naast elkaar en ook hééél erg saai. Op een gegeven moment ben je toch écht een keer uitgepraat. Aan het einde van mijn korte leven vat ik maar één keer vlam en na een klein wit rookje ben ik er dan geweest. Het is mijn debuut en tevens mijn laatste optreden, zo gaat dat bij ons in de familie. En eigenlijk heb ik daar verder ook geen nader commentaar bij en vind ik het zo verder wel genoeg. En na mijn eigen levensdood wil ik graag begraven worden en per se niet gecremeerd! Want ik heb daar zo mijn redenen voor! Spaziba enzo! Hé ouwe, kom jij eens even gauw hier met je mooie feestsigaar! Olé, nou, vooruit dan maar, de brand erin! En is er misschien toevallig ook nog ergens een dokter in de zaal?’

-doek
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 265

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Verandering.

Geschreven door uncle Jean. Geplaatst in Kort verhaal.
Scoutingprogramma is opgeheven, iedereen is welkom.(flitsverhaal)
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!