Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 815

hooggeëerd publiek!

‘Maarmaar, wat de grote samenhangende zin van het leven is, zoals jullie mensen zich dat levenslang zo zorgelijk kunnen afvragen, weet ik niet, nee, echt eerlijk waar niet, zei de lucifer knapperig. En ook hebben wij eigenlijk best wel een korte levensverwachting. Ons hele leven lang liggen we maar hééél suf te wachten in ons lucifersdoosje, zonder enige arbeidsvitaminen. Dat is best benauwd hoor, zo naast elkaar en ook hééél erg saai. Op een gegeven moment ben je toch écht een keer uitgepraat. Aan het einde van mijn korte leven vat ik maar één keer vlam en na een klein wit rookje ben ik er dan geweest. Het is mijn debuut en tevens mijn laatste optreden, zo gaat dat bij ons in de familie. En eigenlijk heb ik daar verder ook geen nader commentaar bij en vind ik het zo verder wel genoeg. En na mijn eigen levensdood wil ik graag begraven worden en per se niet gecremeerd! Want ik heb daar zo mijn redenen voor! Spaziba enzo! Hé ouwe, kom jij eens even gauw hier met je mooie feestsigaar! Olé, nou, vooruit dan maar, de brand erin! En is er misschien toevallig ook nog ergens een dokter in de zaal?’

-doek
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© monsieur Robert
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 412
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "hooggeëerd publiek!"

Geschreven door monsieur Robert . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!