• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Hoe ik begon met schrijven

Publicatie: 06 juli 2020

De eerste keer dat ik een stuk met meer dan tien zinnen schreef, was ik negen jaar oud.
Mijn tante kwam uit Nederland op bezoek. Ik zou haar voor het eerst zien en daar was ik heel erg enthousiast over.
‘Hoe zou ze eruit zien?’: vroeg ik me steeds af.

Het was even wachten, maar daar kwam ze dan. Ik vond haar meteen aardig! En ik geloof zij mij ook. Omdat haar vakantie heel gauw voorbij was en social media toen niet bestond, beloofde zij mij brieven te zullen schrijven vanuit Nederland. En dat deed ze ook. In één van de laatste brieven die zij mij schreef, vertelde ze dat haar moeder naar Suriname kwam. Zij wou graag een cadeautje voor mij mee sturen en vroeg me wat ik graag wou. Na lang wikken en wegen, besloot ik haar te vragen naar een dagboek dat op slot kon. En die kreeg ik. Een lichtblauw boekje met een dikke kaft en een klein slotje waar ik het sleuteltje van erg zorgvuldig bewaarde. In dit dagboek noteerde ik mijn eerste teksten: meestal alledaagse dingen.
Omdat ik heel erg werd gepest op school, werd dit dagboek steeds meer mijn beste vriend. Elke keer als ik emotioneel werd en met iets zat wat ik niet met een ander kon delen, pakte ik een pen en mijn dagboek.

Jaren vlogen voorbij. Ik was ongeveer 13 jaar toen ik op een middag het dagboek aan het lezen was en op gegeven moment begon te huilen, omdat vreselijke herinneringen naar boven kwamen. Mijn verdriet deed me beseffen dat ik een zwakte had. En dat besef maakte me woedend. Ik keek naar het boekje, pakte hem op en liep het huis uit. Mijn moeder had achter ons huis een vuurtje aangemaakt. Ze had net geharkt en was de bladeren aan het verbranden. Ik liep regelrecht op het vuurtje af, gooide mijn dagboek erin en begon toen luidop te huilen. Het voelde aan alsof ik alle pestkoppen zag verbranden. En dat voelde goed.

Vijf seconden nadat het boekje helemaal was verbrand, had ik spijt. Ik dacht aan mijn tante die me het boekje vol liefde cadeau had gedaan en vond het erg dat zij zoveel moeite had gedaan voor iets dat uiteindelijk een vuurtje in belandde. Maar ik hoopte toch ergens dat ik haar ooit kon uitleggen dat het boekje verbranden een grote stap is geweest richting mijn pestkoppen de grond indrukken.

Ik wist toen niet dat het dagboekje mij in een andere wereld had gebracht: een schrijverswereld.
Een wereld waar ik naar toe kon rennen als ik emoties niet kon delen met andere mensen, maar wel met een stukje papier. Daarna duurde het ook nog eens een poosje voordat ik de papiertjes met andere mensen kon delen.
De motivatie van vrienden, kennissen en familie dwongen mij er steeds toe om meer en meer te gaan schrijven. En heel vaak hoor ik dan ook: ‘Schrijf een boek!’
Al heel gauw zou mijn wereld meer uit schrijven bestaan. Een wereld waar ik mezelf in kon verliezen, waar ik mijn dromen waar kon maken en waar ik anderen mee kon gaan motiveren. Mijn wereld: een mooie wereld.

WAARDERING

HITS

556

Artikel aangepast: 25-11-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
14.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering
Show more