• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Het wekelijkse onderonsje van Mark

Publicatie: 20 oktober 2020

Maandagmiddag half drie. Willem-Alexander zit onderuitgezakt in zijn stoel te lezen in ‘Herwonnen vertrouwen’ van historicus W. F. Voutje als de bel gaat in zijn Haagse onderkomen.

‘Max, ga jij even naar de deur. Ik denk dat Mark er is.’

Op de achtergrond hoort hij zijn moeder mompelen: ‘Max, die Willem verandert ook nooit.’

‘Wat een hondenweer, Max. Met dit weer kun je beter in een warm land zitten,’ zegt Mark als Maxima de deur opendoet. Een schraal lachje komt op haar gezicht.

‘Thee of koffie?’ vraagt ze even later als Mark tegenover Willem zit. ‘Koffie graag. Doe maar een sterk bakkie, daar ben ik wel aan toe na zo’n weekend.’

‘Ja, stom van me. Mea culpa, mea culpa. Ik had beter moeten weten. Stom van me dat ik dinsdagavond niet even heb gekeken. Max zat er helemaal doorheen, we moesten er even tussenuit. Boven de Adriatische Zee kwamen we in een onweersbui terecht. Ik zeg nog tegen Max: dat wordt donderen.’

‘Dat was dan letterlijk en figuurlijk, Willem. Mijn twitteraccount explodeerde. Helaas zat ik in Brussel, anders had ik je wel gebeld. Zand erover en niet meer doen. In de Tweede Kamer lul ik me er wel weer uit. Daar heb ik wel voor hetere vuren gestaan de laatste weken.’

Mark pakte het boek dat Willem op een tafeltje had gelegd. ‘Hé, dat boek ken ik. Ik heb het nog aan je moeder gegeven. ’

’Ja dat klopt. Ik vond het toevallig op zolder.’

 Het was onderhand vier uur geworden. ‘Tijd voor een borrel, Mark.’

’Och, doe er ook maar eentje. Ik ben toch op de fiets.’

WAARDERING

HITS

332

Artikel aangepast: 20-10-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
20.10.20
Feedback:
Goed geschreven.
Show more
20.10.20
Feedback:
Leuk stukje Harry!
Show more
20.10.20
Feedback:
Heel leuk :-)
Show more