1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 16-11-2020

Hits: 253

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Het wc papier is op

Aangepast: 16-11-2020

 

 

De lege schappen tonen een apocalyptisch beeld.

‘Aanvalluhh,’ klinkt door de supermarkt heen en als een troep papieren tijgers vallen zij aan. Mannen in rode broeken laden hun karren overvol en  hun Volvo’s staan al dubbel geparkeerd  te razen voor  de supermarkt. 

Klokslag acht uur in de morgen ben ik getuige van de noodklok die luidt, en de paniek is voelbaar.

‘Weer een nieuw geval, Corona,’  fluistert een zekere dame, die hoogstwaarschijnlijk tot de risicogroep behoort. Zij pakt demonstratief de laatste rol wc papier.

‘Hallo, het wc papier is op’  schreeuw ik.  Het verloren lijk tikt demonstratief op haar voorhoofd.

Wie is hier nu eigenlijk gek?

Beschaving blijkt slechts een dun vernis laagje te zijn en zelfs anderhalve meter afstand is een brug te ver. In de supermarkt rijdt een rimpelfossiel mij voor mijn snufferd  en ipv excuses aan te bieden valt er een aardappel uit zijn keel.

Het gehoest en geproest van de brave borst voltrekt zich zonder enige gêne en geheel tegen mijn verwachting in heeft hij het niet achter de ellebogen. 

Oke de schappen zijn leeg en misschien is het einde der tijden aangebroken,  toch is het van belang ons waardig te blijven gedragen. Niet op hol te slaan, ook al is het wc papier op ...

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.11.20
Feedback:
Goed geschreven! Tsja, mensen gaan op de hol voor zo'n rol!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Verloren generatie
754
Lezen?
55 woordenverhaal
Auschwitz
644
Lezen?
Redemption
596
Lezen?