Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

195 Hits

Publicatie op:
Het wc papier is op

 

 

De lege schappen tonen een apocalyptisch beeld.

‘Aanvalluhh,’ klinkt door de supermarkt heen en als een troep papieren tijgers vallen zij aan. Mannen in rode broeken laden hun karren overvol en  hun Volvo’s staan al dubbel geparkeerd  te razen voor  de supermarkt. 

Klokslag acht uur in de morgen ben ik getuige van de noodklok die luidt, en de paniek is voelbaar.

‘Weer een nieuw geval, Corona,’  fluistert een zekere dame, die hoogstwaarschijnlijk tot de risicogroep behoort. Zij pakt demonstratief de laatste rol wc papier.

‘Hallo, het wc papier is op’  schreeuw ik.  Het verloren lijk tikt demonstratief op haar voorhoofd.

Wie is hier nu eigenlijk gek?

Beschaving blijkt slechts een dun vernis laagje te zijn en zelfs anderhalve meter afstand is een brug te ver. In de supermarkt rijdt een rimpelfossiel mij voor mijn snufferd  en ipv excuses aan te bieden valt er een aardappel uit zijn keel.

Het gehoest en geproest van de brave borst voltrekt zich zonder enige gêne en geheel tegen mijn verwachting in heeft hij het niet achter de ellebogen. 

Oke de schappen zijn leeg en misschien is het einde der tijden aangebroken,  toch is het van belang ons waardig te blijven gedragen. Niet op hol te slaan, ook al is het wc papier op ...


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het wc papier is op"

© Asko De vries robles
16.11.20
Feedback:
Goed geschreven! Tsja, mensen gaan op de hol voor zo'n rol!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: