Het water was veel te diep

Na weken van regen eindelijk weer een zonnige dag. Ik zit op de voorplecht van mijn woonboot met mijn ogen dicht en voel de warmte van de zon op mijn huid. Ik denk aan niets.

Wanneer ik na een tijdje even mijn ogen open doe, zie ik in het parkje aan de overkant van het water twee meiden lopen van een jaar of vijftien. Ze gaan aan de waterkant in het gras zitten en praten wat met elkaar. Ik hoor hen lachen. De ene is blond, ze draagt een spijkerbroek en een lichtblauw t-shirt. De ander heeft rood haar, ze is dik, met grote tieten en draagt een roze tuinpak.

De blonde zwaait naar me en roept.

- Kom je? Hé, schat van me, kom je? Ik heb zo'n zin.

Ze trekt haar t-shirt omhoog en meteen weer omlaag. Dan gaat ze op haar buik liggen en schuift heen en weer over het gras, waarbij haar billen telkens even omhoog komen. Daar gaat ze een hele tijd mee door. Ik doe net of ik slaap maar gluur ondertussen naar haar door mijn oogharen. Dan gaat ze rechtop zitten en begint weer te zwaaien.

- Kom dan schat, ik heb zo'n zin! roept ze. Ik heb een lekkere kut, joh, voor vijf en twintig piek mag je 'm d'r in douwen. Ze doet haar benen wijd en wijst met haar vinger.

- Hé, schat van me, kom je nou? Haar stem klinkt dwingend.

Ik doe mijn ogen open.

- Kom jij maar, roep ik over het water.

- Jij hebt toch een boot. Kom nou, joh.

- Dat kan niet. Ik heb geen motor.

De meiden stoten elkaar aan en lachen.

- Hé, roept de blonde weer, laat je kikker 's zien. Hoe groot is-t-ie?

Zo gaat ze nog een tijdje door. Af en toe doe ik mijn ogen weer dicht.

Dan buigt de blonde zich ineens naar de dikke en grijpt haar bij haar tieten.

- Hé joh, afblijven, roept de dikke. Ze haalt een pakje shag uit de borstzak van haar tuinpak en geeft het aan haar vriendin. De blonde rolt een sigaret en steekt hem op. Af en toe roept en zwaait ze nog eens, maar tenslotte geeft ze het op. De meiden komen overeind en lopen weg. Voordat ze in de bosjes verdwijnen draait de blonde zich nog eenmaal om en zwaait.

- Ik ga vast in de struiken liggen! roept ze. Dan duiken ze weg.

Het is weer stil.

Na een tijdje klinkt uit de bosjes de platte, schelle stem van de blonde, zangerig, als een kind dat een aftelversje opdreunt.

- Ik heb zo'n zin om te neu-ken!

Ik doe mijn ogen weer dicht. De zon is warm. De lucht ruikt naar versgemaaid gras en vochtige aarde. De schelle stem klinkt nog na in mijn oren. Kom je nou! Ik heb zo'n zin!

Ze konden elkaar niet krijgen, want het water was veel te diep, gonst het in mijn hoofd.

© Ferenc Schneiders

 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief