Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Het water was veel te diep

Na weken van regen eindelijk weer een zonnige dag. Ik zit op de voorplecht van mijn woonboot met mijn ogen dicht en voel de warmte van de zon op mijn huid. Ik denk aan niets.

Wanneer ik na een tijdje even mijn ogen open doe, zie ik in het parkje aan de overkant van het water twee meiden lopen van een jaar of vijftien. Ze gaan aan de waterkant in het gras zitten en praten wat met elkaar. Ik hoor hen lachen. De ene is blond, ze draagt een spijkerbroek en een lichtblauw t-shirt. De ander heeft rood haar, ze is dik, met grote tieten en draagt een roze tuinpak.

De blonde zwaait naar me en roept.

- Kom je? Hé, schat van me, kom je? Ik heb zo'n zin.

Ze trekt haar t-shirt omhoog en meteen weer omlaag. Dan gaat ze op haar buik liggen en schuift heen en weer over het gras, waarbij haar billen telkens even omhoog komen. Daar gaat ze een hele tijd mee door. Ik doe net of ik slaap maar gluur ondertussen naar haar door mijn oogharen. Dan gaat ze rechtop zitten en begint weer te zwaaien.

- Kom dan schat, ik heb zo'n zin! roept ze. Ik heb een lekkere kut, joh, voor vijf en twintig piek mag je 'm d'r in douwen. Ze doet haar benen wijd en wijst met haar vinger.

- Hé, schat van me, kom je nou? Haar stem klinkt dwingend.

Ik doe mijn ogen open.

- Kom jij maar, roep ik over het water.

- Jij hebt toch een boot. Kom nou, joh.

- Dat kan niet. Ik heb geen motor.

De meiden stoten elkaar aan en lachen.

- Hé, roept de blonde weer, laat je kikker 's zien. Hoe groot is-t-ie?

Zo gaat ze nog een tijdje door. Af en toe doe ik mijn ogen weer dicht.

Dan buigt de blonde zich ineens naar de dikke en grijpt haar bij haar tieten.

- Hé joh, afblijven, roept de dikke. Ze haalt een pakje shag uit de borstzak van haar tuinpak en geeft het aan haar vriendin. De blonde rolt een sigaret en steekt hem op. Af en toe roept en zwaait ze nog eens, maar tenslotte geeft ze het op. De meiden komen overeind en lopen weg. Voordat ze in de bosjes verdwijnen draait de blonde zich nog eenmaal om en zwaait.

- Ik ga vast in de struiken liggen! roept ze. Dan duiken ze weg.

Het is weer stil.

Na een tijdje klinkt uit de bosjes de platte, schelle stem van de blonde, zangerig, als een kind dat een aftelversje opdreunt.

- Ik heb zo'n zin om te neu-ken!

Ik doe mijn ogen weer dicht. De zon is warm. De lucht ruikt naar versgemaaid gras en vochtige aarde. De schelle stem klinkt nog na in mijn oren. Kom je nou! Ik heb zo'n zin!

Ze konden elkaar niet krijgen, want het water was veel te diep, gonst het in mijn hoofd.

© Ferenc Schneiders

 

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 222
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten