Rosie DW

Het vakantiehuisje

© Rosie DW op 22.04.2022.

Een foto uit de oude doos van een vakantie lang geleden. Ze zitten bij het kampvuur voor de blokhut. Hij, zijn vrienden en een paar meisjes. Als het goed is, zit zij er ook bij. Even nijpt hij de ogen bijeen, haar hoogblonde haren moeten opvallen. Hij grinnikt wanneer hij haar vindt. Op een andere foto staan ze samen bij een kerstboom, hun vrienden lachend om hen heen. In die periode gaf hij haar de eerste zoen, onder de maretak. De glimlach om zijn lippen groeit en zijn kaken gloeien als hij denkt aan die ene passionele avond die ze er beleefd hebben. Dat waren tijden, toen het vonkje oversprong.
Later zijn ze getrouwd, ergens in de zomer. Zijn handen trillen wanneer hij de foto vindt. Ze wou de huwelijksnacht en de wittebroodsweken in de blokhut doorbrengen. Anderen vonden het een vreemd idee maar het vuurtje was verspreid, hij stemde toe. Een heerlijke tijd, even schudt hij het hoofd en zucht.
Hoort hij nu de deur dicht slaan, zijn ze er al? Madeleine en hij hebben drie kinderen samen. Twee flinke kerels en één mooie dochter. Het hadden er twee moeten zijn maar eentje werd een engeltje. Haar foto bekijkt hij vaak stiekem want hij weet dat het vuurtje nooit dooft en het doet Madeleine vaak verdriet.
Voorzichtig staat hij op als hij meent het geluid van knisperend grint te ontwaren. In zijn pantoffels schuifelt hij naar de deur. Daar staat ze dan op het terras, zijn eeuwige vuur en bron van alle liefde. Ze wuift en hij volgt haar blik. Zijn hart jubelt als hij het hoge stemmetje hoort.
“Opa! We zijn er!”
Ze snelt naar hem toe van het moment haar gelaarsde voetjes de aarde raken. Haar armpjes staan wijd in een innige omhelzing. Zijn eerste kleinkind en ze is in dit huisje geboren.
“Margootje, kindje, je bent gegroeid.”
Haar lach weerklinkt in zijn oren. Hij streelt de hoogblonde krullen en kijkt dan recht in die groene edelsteentjes. De sproetjes pronken om haar neusje.
“Zal oma eens een warme choco maken?”
Iedereen betreedt nu het huisje maar het meisje verlaat hem niet. Haar handje streelt zijn gerimpelde huid.
“Weet je, opa, ik word een grote zus,” verklapt ze.
Verrast kijkt hij naar zijn dochter. Deze wil de kleine meid berispen maar glimlacht dan. Ook Madeleine staat naast hem. Een traan rolt over haar wang.

 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 400
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Trudi Mesch: Hekwerk en schuttingtaal

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.