1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Het onvermijdelijke

Publicatie op : 18-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Het onvermijdelijke

159 Hits.
 
De pijn is onverdraaglijk. Dan is er duisternis. Even later hoor ik weer stemmen. Het lukt om mijn rechteroog te openen. Er staat een jongen over mij heen gebogen. Hij filmt met zijn telefoon.
 
‘Mensen, geef ons de ruimte. Deze man heeft dringend hulp nodig.’ Ik zie dat de jongen die filmt door een ambulancebroeder opzij geduwd wordt. Hij begint te schreeuwen. ‘Ik ben Insta reporter en het publiek heeft recht op deze footage.’
Ik wil wat zeggen, maar het kost moeite. De ambulancebroeder buigt zich nu over mij heen. ‘Rustig maar jongen, het komt allemaal goed.’

Ik proef bloed in mijn mond en mijn oren beginnen te suizen. Ik pak zijn hand.
‘Het is altijd mijn grootste angst geweest om alleen te sterven.’ Mijn rechteroog valt weer dicht.
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.05.21
Feedback:
Mooi maar ik mis nog wat diepgang.
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Cory Craft 19.05.21
  Fijn, dat je mijn verhaal mooi vindt, maar ik begrijp niet helemaal goed wat je met 'diepgang' bedoelt. Zou je jouw feedback willen toelichten.
  • Cory Craft 21.05.21
   @Sylvia Sylvia, ik wil je hartelijk bedanken dat je de moeite hebt genomen om het een en ander te verduidelijken. Wordt gewaardeerd. Ik begrijp dat mijn verhaal voor jou niet expliciet genoeg is. Je blijft als lezer met vragen zitten. Dit is mijn opzet voor het verhaal: de jongeman gaat toch echt dood. Zijn grootste angst is dat hij ooit alleen zal sterven. Het onvermijdelijke (het noodlot) is dat hij met filmende en agressieve idioten geconfronteerd wordt en wat een ironie: hij gaat toch niet alleen dood, maar dit zal hij niet voor zijn "rechteroog" hebben gehad.

   Cory
  • Sylvia 21.05.21
   Dat wil ik wel proberen. Je verhaal begint met grote impact: de pijn is onverdraaglijk en je eindigt met de opmerking dat het je grootste angst is om alleen te sterven. Maar daartussen gebeurt eigenlijk weinig meer dan dat iemand opnames maakt en dat de ambulancebroeder zegt dat het goed komt. Niets wijst erop dat je echt doodgaat dus het gaat over angst en juist daar zeg je verder niets over. Ik hoop dat ik het zo wat beter toegelicht hebt.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Apenliefde
469
Lezen?
55 woordenverhaal
Girls just wanna have fun
313
Lezen?
55 woordenverhaal
Inspiratie lek
288
Lezen?
55 woordenverhaal
De vrolijke weduwe
283
Lezen?
55 woordenverhaal
De liefde van Adam
280
Lezen?