SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

327

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
19.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooi maar ik mis nog wat diepgang.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Cory Craft 19.05.21
  Fijn, dat je mijn verhaal mooi vindt, maar ik begrijp niet helemaal goed wat je met 'diepgang' bedoelt. Zou je jouw feedback willen toelichten.
  • Cory Craft 21.05.21
   @Sylvia Sylvia, ik wil je hartelijk bedanken dat je de moeite hebt genomen om het een en ander te verduidelijken. Wordt gewaardeerd. Ik begrijp dat mijn verhaal voor jou niet expliciet genoeg is. Je blijft als lezer met vragen zitten. Dit is mijn opzet voor het verhaal: de jongeman gaat toch echt dood. Zijn grootste angst is dat hij ooit alleen zal sterven. Het onvermijdelijke (het noodlot) is dat hij met filmende en agressieve idioten geconfronteerd wordt en wat een ironie: hij gaat toch niet alleen dood, maar dit zal hij niet voor zijn "rechteroog" hebben gehad.

   Cory
  • Sylvia 21.05.21
   Dat wil ik wel proberen. Je verhaal begint met grote impact: de pijn is onverdraaglijk en je eindigt met de opmerking dat het je grootste angst is om alleen te sterven. Maar daartussen gebeurt eigenlijk weinig meer dan dat iemand opnames maakt en dat de ambulancebroeder zegt dat het goed komt. Niets wijst erop dat je echt doodgaat dus het gaat over angst en juist daar zeg je verder niets over. Ik hoop dat ik het zo wat beter toegelicht hebt.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.