Voor schrijvers, door schrijvers
968 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

238 Hits

Publicatie op:
Het mooiste kado

Het mooiste kado.

Bompie, wat was het mooiste kado dat je ooit hebt gekregen?

Bedolven onder het gescheurd papier zaten we nog wat na te genieten van onze kerstavond, m’n 66ste al ondertussen. M’n kleinzoontje keek me nieuwsgierig aan.

M’n mooiste kado? Ja, plots kwam het me glashelder voor de geest, al moest het meer dan 45 jaar geleden zijn geweest.

Het was op een avond als deze. Alle kadootjes lagen nog te glunderen onder onze boom, maar eentje sprong er met glans en glorie tussenuit. Het was duidelijk met veel zorg kunstig verpakt in wondermooi beschilderd papier. Er zat natuurlijk ook een strik rond, maar die leek eerder mij te willen strikken in plaats van het doosje waar het lint strak omheen gevouwen zat.

De kerstgeuren vulden de kamer: een delicate mengeling van dennebomen, brandende kaarsjes en zoet gebak, een geur die beide avonden innig met elkaar verbond.

M’n kleinzoontje zat verwachtingsvol te wippen op de rand van de zetel. De glinstering van de kerstballonnetjes weerspiegelden in z’n ogen.

En wat was het dan?
Ik droomde terug weg naar die avond vol gezelligheid. Een warm gezicht verscheen in m’n blikveld, als een verliefde kerstengel die me schonk wat ik blijkbaar altijd al had gemist. Een zuivere gloed leek de kamer op te lichten.

Het was het mooiste geschenk wat ooit iemand is geschonken, ventje. M’n engel... ik bedoel je bomma, had het flinterdun papier op de hoeken gefronst in spitsjes. En tussen wat piepkleine hulsttakjes had ze een kartonnen kaartje geplakt. En weet je wat erop stond? Mijn naam! En toen, heel voorzichtig, reikte ze mij het pakje aan. Haar ogen fluisterden me eeuwenoude verhalen toe van hunkering, liefde en geborgenheid...”.

Terwijl ik tranen in m’n ogen kreeg, rolden die van het ventje haast uit z’n kassen van ongeduld.
Jaja. Maar wat zat er dan ín?!

Ik staarde hem even niet begrijpend aan en realiseerde het me plots.
Tja..., dat weet ik eigenlijk niet meer...


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het mooiste kado"

29.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Mooi verhaal Hans.
Goed geschreven en leuk niet voorspelbaar slot.
Pareltje.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Op losse schroeven (368) H.o.p.e 24-04-2020

    Op losse schroeven... Zittend op een vreemd bed, denk ik na. Het kraakt. Er missen schroeven. Was het zoals ik het verwacht had? Was het zoals ik het gehoopt had? Was het zoals het me toegezegd was? Op...

    Lees meer: Op losse schroeven