Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Het mooiste kado
Inzendingen: 996
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Het mooiste kado
© Hans Van Battel op .
Aantal hits: 170

Het mooiste kado.

Bompie, wat was het mooiste kado dat je ooit hebt gekregen?

Bedolven onder het gescheurd papier zaten we nog wat na te genieten van onze kerstavond, m’n 66ste al ondertussen. M’n kleinzoontje keek me nieuwsgierig aan.

M’n mooiste kado? Ja, plots kwam het me glashelder voor de geest, al moest het meer dan 45 jaar geleden zijn geweest.

Het was op een avond als deze. Alle kadootjes lagen nog te glunderen onder onze boom, maar eentje sprong er met glans en glorie tussenuit. Het was duidelijk met veel zorg kunstig verpakt in wondermooi beschilderd papier. Er zat natuurlijk ook een strik rond, maar die leek eerder mij te willen strikken in plaats van het doosje waar het lint strak omheen gevouwen zat.

De kerstgeuren vulden de kamer: een delicate mengeling van dennebomen, brandende kaarsjes en zoet gebak, een geur die beide avonden innig met elkaar verbond.

M’n kleinzoontje zat verwachtingsvol te wippen op de rand van de zetel. De glinstering van de kerstballonnetjes weerspiegelden in z’n ogen.

En wat was het dan?
Ik droomde terug weg naar die avond vol gezelligheid. Een warm gezicht verscheen in m’n blikveld, als een verliefde kerstengel die me schonk wat ik blijkbaar altijd al had gemist. Een zuivere gloed leek de kamer op te lichten.

Het was het mooiste geschenk wat ooit iemand is geschonken, ventje. M’n engel... ik bedoel je bomma, had het flinterdun papier op de hoeken gefronst in spitsjes. En tussen wat piepkleine hulsttakjes had ze een kartonnen kaartje geplakt. En weet je wat erop stond? Mijn naam! En toen, heel voorzichtig, reikte ze mij het pakje aan. Haar ogen fluisterden me eeuwenoude verhalen toe van hunkering, liefde en geborgenheid...”.

Terwijl ik tranen in m’n ogen kreeg, rolden die van het ventje haast uit z’n kassen van ongeduld.
Jaja. Maar wat zat er dan ín?!

Ik staarde hem even niet begrijpend aan en realiseerde het me plots.
Tja..., dat weet ik eigenlijk niet meer...

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Het mooiste kado"

Geschreven door Hans Van Battel . Geplaatst in Kort verhaal.
29.12.20
Feedback:
Mooi verhaal Hans.
Goed geschreven en leuk niet voorspelbaar slot.
Pareltje.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Hans 30.12.20
    Bedankt Pat!
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !