Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 652

Oerknal

© Dave Koresh op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Dag 131

Door het matglazen raampje dat mijn vader er ooit zelf in heeft gezet zie ik dat het dag geworden is. De inhoud van kleine schuilkelder wordt zichtbaar voor me en hoewel mijn ogen door de afgelopen periode gewend zijn aan het geringe licht is het toch elke ochtend weer een prettig idee dat, ondanks alles wat er buiten is gebeurd of nog aan het gebeuren is, de aarde nog steeds rondjes draait en de zon schijnt.

Mijn discipline heb ik van mijn vader geleerd en daarom begin ik elke ochtend hetzelfde: 30 pushups en 30 situps.

Dag 1

Mijn vrienden hadden me altijd voor gek verklaard.

“Een schuikelder? Denk je echt dat er oorlog uitbreekt? Waarover dan? Klimaatoorlogen en robots? Je bent gek.”

Vanzelfsprekend had ik, toen de deur uiteindelijk achter me dichtsloeg, een soort ‘ik-had-het-je-toch-gezegd’ gevoel, een bitter gevoel van triomf. Het systeem dat me op gezette tijden automatisch voedsel en drinken voor me neerzette werkte vlekkeloos en mijn eerste dienblad verscheen al snel in het daarvoor ontworpen luikje. Mijn vader was een miskend genie met een zeer vooruitziende blik.

Dag 131

Ik loop mijn vaste rondjes door de kamer. Die is vier stappen aan alle zijden, maar dan moet ik wel het bed heb opgeklapt. Soms speel ik schaak in mijn hoofd, partijen die ik als kind uit mijn hoofd leerde, soms fantaseer ik over hoe het er buiten uitziet. Regelmatig krijg ik de neiging om de deur open te maken, het met eigen ogen te aanschouwen. Maar wat als er straling is? Of vijanden die zich willen opblazen in mijn gezicht? Of robots? Ongemerkt begin ik mijn rondjes sneller te lopen. Ik kauw op mijn vingertoppen, waar vrijwel geen nagel aan zit en mijn wijsvinger begint wederom een beetje te bloeden.

Dag 2

Buiten de kamer, ver weg, klonk gegil en gekrijs. Het was nu duidelijk begonnen. Wat wist ik niet maar dit kon niet veel goeds betekenen. Bevroren van angst zat ik urenlang in de verste hoek van het kamertje, met mijn knieën opgetrokken en mijn handen over mijn oren, mijn ogen dicht.

Dagenlang zat ik zo, soms at ik wat, plaste in de stalen wc, om daarna weer snel in mijn houding te gaan zitten.

Dag 131

Ik stop recht voor de deur. Het is nu al weken stil, misschien is het nu dan eindelijk tijd. Maar hoe maak ik hem open? Er zit geen klink of knop aan deze kant, daar zal destijds wel een reden voor zijn geweest, dus sla ik drie keer hard op de binnenkant.

Dat werkt, de deur zwaait als vanzelf open en ik kijk in een grote zaal die er in mijn herinnering eerder niet was. Mensen lopen schuifelend in witte pyama’s rond.

“Goedemorgen mijnheer Carlos” klinkt achter me, bij de deur “we waren al benieuwd of u ooit uw cel uit wilde komen. Misschien wilt u, net als een paar andere patiënten wat schaken misschien?”

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Oerknal

Aantal hits voor dit artikel: 379
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

De ‘kledders’ van Twan Huys en Jeroen Pauw
| Han Maas | Column