Voor schrijvers, door schrijvers
980 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

292 Hits

Publicatie op:
Het gevoel van rijpe kiwi’s.

Je weet wel, dat gevoel wanneer je in een rotte kiwi knijpt. ‘Wat?’ zei Anne met een lichte toon van verbazing in haar stem. ‘Waar, heb je het nou over?’ vroeg ze.

Milou had er een kleur van gekregen. De hele middag waren de twee vriendinnen in een melige stemming.‘Wil je een kiwi?’ vroeg Milou.

‘Lekker, zei Anne. ‘ Weet je trouwens dat die heel goed zijn voor jouw huid. Je krijgt er minder rimpels door.’

Milou schoot in de lach.‘Vandaar dat ik bij jou nog geen rimpel kan ontdekken.’  Ze liep naar de fruitschaal, sneed de half rijpe kiwi’s midden door en pakte  twee theelepeltjes. Onder het uitlepelen van de kiwi’s zei Anne opeens tegen Milou :‘ Weet je trouwens waar de kiwi oorspronkelijk vandaan komt?’.

‘Uit Nieuw-Zeeland, zei Milou. Kijk maar op het plakkertje dat erop zit.’

‘Mis, fout geantwoord,’ zei Anne.

‘Uit China. Honderden jaren werden ze daar al geteeld voordat de zaden naar Nieuw-Zeeland kwamen. Eerst heten ze ook geen kiwi. Ze zijn vernoemd naar de nationale vogel uit dat land omdat die er wel wat op lijkt. Klein, bruin en harig. Je vraagt je natuurlijk af hoe ik dat weet. Nou, heel eenvoudig. Maud moest een spreekbeurt op school houden en toen was ook net de geboorte van een kiwi vogel bij het Avifauna park in het nieuws. De vogels zijn bijna uitgestorven en er is nu een kweekprogramma in verschillende dierentuinen. Toen ze het beestje in het jeugdjournaal zag, wou ze direct een spreekbeurt over de kiwi-vogel en de kiwi houden. Weet je trouwens dat je ook hele lekkere smoothies van kiwi’s kunt maken die te rijp zijn.’

‘Nee, nooit aan gedacht,‘ zei Milou.

‘Vooral de kiwi-aardbei smoothie is lekker. Ook als ontbijt. IK zal je het recept wel even sturen.’

’Lekker’ appte Milou de volgende morgen toen ze genoten had van een heerlijk ontbijt.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het gevoel van rijpe kiwi’s."