1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Het blauwe huis

Publicatie op : 05-10-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Het blauwe huis

260 Hits.
Het huis aan de overkant van de straat is blauw gekleurd. Als enige in de straat heeft de bewoner het huis blauw geschilderd. Dat geeft toch wel veel onrust in de meestal zo rustige Van Berge straat.In het huis aan de overkant woont meneer Regenboog, tenminste zo worden hij genoemd sinds hij hier vier maanden geleden kwam wonen. Ik kijk altijd naar buiten en zie dan het huis aan de overkant, al jaren zie ik dat huis. Tot vier maanden geleden was het een gewoon stenen huis, een beetje saai dat was het wel. De eigenaar onderhield het pand niet zo best en toen de meneer Regenboog er kwam wonen sopte hij eerst alles goed om daarna een met grote potten verf aan de slag te gaan. Eerst binnen, ik weet niet hoe het daar uit ziet, en toen buiten, en dat werd blauw, korenblauw. Eigenlijk ken ik hem niet en omdat ik bedacht heb daar verandering in te brengen ga ik naar het huis aan de overkant om mezelf voor te stellen. De heer van het huis begroet me netjes maar blijft op een afstand en kijkt naar de bloemen in zijn tuin.
“Ik ben Maarten van Vliet en ik hou van mijn tuin.” Maarten is een man van eind dertig denk ik, jong , dus niet zoals ik een vijftiger.
"Mooie planten heeft u." zeg ik want ik zie prachtige planten met bloemen.
“Ze doen het goed. Toen ik hier kwam was het een bende, net als met het huis, dat leek ook wel een bouwval maar met veel opknappen is het prima geworden.. Alle huizen zijn hier saai, vindt u dat zelf ook niet?” Ik voel me wat verrast door deze opmerking maar probeer er nonchalant op te reageren.
"Ach weet u meneer, ik woon hier al twintig jaar, niets is veranderd in die tijd, alleen uw huis springt er nu wat uit, zou ik willen zeggen.”
"Zeg toch gewoon Maarten, dat is veel aangenamer.”
"Oké Maarten ik ben Tilly, de overbuurvrouw.”
“Ja ik heb u al eens gezien op afstand, maar komt toch binnen dan drinken we een kopje thee.” “Nou daar zeg ik geen nee tegen, gezellig.” Opgewekt loop ik mee naar binnen en val van de ene verbazing in de andere. Alle ruimten zijn fel gekleurd, rood, blauw , oranje, paars ja zelfs de keldertrap is groen geverfd. Ik krijg een charmante rondleiding dan komen we in de keuken, die aardbeirood is. Het doet zeer aan mijn ogen denk ik, maar ik wordt er wel vrolijk van.
"Tilly ga zitten en wil je thee of zullen we een wijntje nemen. Ik ben niet zo’n theedrinker maar wijn vind ik erg lekker."
“Ja een wijntje waarom niet? Als je hebt wit graag, trouwens woon je hier alleen?`”
“Ja, de dame die je hier regelmatig ziet is mijn oudste zus, die bemoeit zich overal mee, maar helpt me ook goed hoor. Zij heeft mijn slaapkamer geverfd en zelf de kleur gekozen, jij mag raden.” Lachend kijkt hij mij aan en ik bloos terwijl ik niet weet waarom. Deze man is gevaarlijk schiet door mijn hoofd, hij is een verleider en oh wat wil ik graag verleid worden. Alleen is maar alleen.
"Nou ik denk lila met geel dat past wel bij je." Maarten lacht nog harder en schenkt ondertussen de wijn in, in grote glazen.
“Je bent goed, je hebt het bijna geraden dat lila is goed maar geen geel, rood, rozerood echtwaar, ik zal je je straks laten zien.” Hij kijkt me doordringend aan. De wijn smaakt, we drinken een paar glazen en wij praten over alles. Maarten vertelt dat hij kunstenaar is en Ik vertel hem dat ik op een dood kantoor mijn dagen slijt. Het klinkt zuur vind ik zelf, nou is mijn leven zuur, ik beleef nooit iets behalve vandaag, ik geniet van mijn bezoek aan Maarten.
“Je bent een mooie vrouw Tilly." zegt hij opeens.
“Ik wil je graag mijn slaapkamer laten zien, wil jij dat?”
"Oh Maarten dat wil ik wel ik wil dat lila wel eens zien.” Ik voel me baldadig iets wat ik van mezelf niet ken, maar waarom zou ik niet met deze mooie man naar zijn slaapkamer gaan om de verf te bekijken? Niets dat me tegenhoud.
"Entré kijk nu kun je het zelf zien, lila en rood, mooi he?” Hij legt zijn arm om mijn schouder en laat merken meer te willen, ik leun tegen hem aan en voel me toch erg verlegen. Hoe lang is het geleden dat ik met een man was? Zeker wel vijftien jaar en aan die nacht wil ik liever niet herinnerd worden.
“Ik wil je beminnen lieve Tilly, ik val op rijpe vrouwen en jij en ik hebben wel iets met elkaar denk ik.” Langzaam peutert hij aan mijn blouse en klikt mijn bh open. Ik kijk in zijn ogen en verdrink erin en laat hem begaan. Als ik naakt op het brede met rode lakens bedekte bed lig ontdoet hij zich van zijn kleding en ligt snel naast me. Zo bedrijven we de liefde op de middag waarop ik nieuwsgierig werd naar het blauwe huis.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
lieve mama
657
Lezen?
Mijn Wereld
539
Lezen?
De rommelige kamer
514
Lezen?
Het vogelhuisje
504
Lezen?
Mijn man, mijn liefde
479
Lezen?