Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Het belang van communicatie.

jozefkeBoorlingen krijgen vliegles..een lentebelevenis !

Wij kennen de spreuk dat in mei elke vogel een ei legt.

Eens het ei is uitgebroed, volgen de eerste vlieglessen en daar kan het fout lopen, tenzij…..

Tenzij je als klein gebroed op straat belandt en nog net niet overreden of vertrappeld wordt en een goede ziel je opraapt om je aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Men zet je wat water en broodkruimels voor maar je weet amper hoe je moet eten of drinken. Gezien de keuze van jouw landingsplaats zal ook het vliegen nog niet tot je vaardigheden behoren. Of toch ?

Eerst berust je in je lot en wil alleen maar slapen , dan leef je even op en vlieg je warempel tot in een boom waar je in het groen onzichtbaar wordt.

Enkele uren later heb je het lef boembast het huis binnen te vliegen waar je enkele uren geleden je eerste zorgen kreeg toegediend. Je kijkt hulpelozer dan ooit in de cameralens en verkiest weer met jouw kopje tussen de veren te slapen.

Tot de goede vinderziel het idee heeft met je terug te keren naar de dichtst mogelijke plek met bomen nabij jouw vindplaats. Je blijft geduldig op de vinger zitten tot je de straat over bent.

En dan gebeurt het wonder. Er komt een eerste boodschap van je mama binnen. Tot dan toe heb je je steeds muisstil gehouden. Maar nu leef je plots op en met wijdopen oogjes reageer je met een overtuigend piepgeluid. Tot driemaal toe beantwoord je de berichtjes van mama.

Je wordt onderaan een boom op een bankje geplaatst en het duurt amper enkele seconden alvorens je gezwind op eigen kracht de boom invliegt. Nog enkele seconden later komt uit een andere boom jouw mama toegesneld.

Communiceren kan je leren en je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 242
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten