1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 07-10-2020

Hits: 542

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Hertenogen

Aangepast: 07-10-2020

‘Nee, ik ga niet mee.’
Haar hertenogen kijken langs me heen.
Mijn auto hobbelt over het terrein waarop je auto wordt gedoogd. Een parkeerterrein is er niet in deze prachtige natuur. Stevige schoenen heb ik nodig om in mijn eentje los van alles te komen in de chaos van de sleur en hier in de wildernis stevig te aarden.
Na een halfuurtje de rode paaltjes volgen is alleen de natuur overgebleven en neem ik meer waar dan ik de afgelopen weken kon zien. Een damhert kijkt naar me. Wilde paardjes completeren mijn gewenste ‘gastenlijst’.
Een steil pad leidt me weer naar het vertrekpunt om verder te kunnen. Geen bereik, lees ik op mijn telefoon als ik tot mezelf ben gekomen.

Drijfnat kom ik thuis. ‘Wat wil je nu van me horen?’ vraagt ze.
Ze kijkt me wel weer aan en ik kijk overal weer anders tegen aan.
‘Doe die natte jas uit. Anders vat je nog kou, klootzak.’
‘Klootzak? Is dat mijn zondagse naam hoewel het nu zaterdagmiddag is?’
‘Ik heb je wel twintig keer gebeld.’
‘Er was daar geen bereik.’
‘Daar…?’
‘Ja, de duinen, bossen. Om verder te komen moest ik daar vandaag eindigen.’
‘Het is maar hoe je het bekijkt.’
‘Ver weg van mijn dagelijkse ‘harde schijf’ zit een oud geheugen waarin alleen maar een ouderwetse floppy past. Het gaat allemaal niet zo snel en dat is nu juist wat ik wil.
Zal ik het met je delen?’

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.10.20
Feedback:
Hoi Han, jij schrijft lekker en beschouwend. Vrouwen trekken je wel! Ik geef je vier sterren want het lees makkelijk weg en daar hou ik van. Er zit een goede sfeer in je verhaal. JA we leven in Corona tijden en dat is niet leuk! Maar er worden volgens mij maar halve maatregelen genomen want de jeugd is de grootste corona verspreider! DAnk je wel! Liefs van Ingrid
Show more
 • Han Maas 08.10.20
  Hartelijk dank, Ingrid. Tja, corona en de jeugd, ik heb er al heel wat over geschreven. Lieve groet, Han.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
841
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
809
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
758
Lezen?