Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

439 Hits

Publicatie op:
Kracht

kracht

Relaxed loopt Agneska door de brede laan met oude eikenbomen. Tevreden genietend van de warme zon die door de dichte bladermassa dringt. Terwijl zij de kiosk passeert waar de eigenaar bezig is de kranten in de rekken te plaatsen, valt er een krant op straat. Gedachteloos raapt Agneska de krant op en verstijft van schrik. Haar hand die de krant vasthoud trilt. De foto op de voorpagina van een lachende man brengt haar terug naar die afschuwelijke dag in december nu acht jaar geleden. Die dag die haar leven voorgoed veranderde.

Wat was zij verliefd. Wat hield ze van hem en zijn mooie handen waarmee hij zo prachtig piano kon spelen. Met die zelfde handen bracht hij haar in vervoering. Wat waren ze gelukkig, zo samen. Totdat zij hem intens blij vertelde dat zij samen een kindje zouden krijgen. Geschrokken keek zij naar deze man. Haar geliefde die veranderde in iemand die zij niet kende, niet herkende. De andere dag vertrok hij zonder nog een woord met haar te willen wisselen. Haar tranen beroerde hem niet. Zij herinnert zich nog goed haar vertwijfeling. Haar onvermoede kracht om alleen verder te kunnen gaan.

Nadenkend legt zij de krant in het rek waar hij hoort. Hij is dus toch beroemd geworden en zal vanavond optreden in het concertgebouw. Zij haalt nog een beetje trillerig en zuchtend adem. En besluit kordaat dat hij niet opnieuw haar leven overhoop kan gooien. Zij heeft een heerlijke baan als illustrator van kinderboeken. Een leuk huis, waar zij en haar dochtertje heel gelukkig zijn. Zij recht haar schouders en gaat in een sneller tempo met stevige pas verder. Op weg naar school waar haar dochtertje die middag een ballet uitvoering heeft. Daarna gaan zij samen een ijsje eten bij hun favoriete ijssalon.

Herma

November 2018


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kracht"