Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Kracht

| Herma Bamberger

kracht

Relaxed loopt Agneska door de brede laan met oude eikenbomen. Tevreden genietend van de warme zon die door de dichte bladermassa dringt. Terwijl zij de kiosk passeert waar de eigenaar bezig is de kranten in de rekken te plaatsen, valt er een krant op straat. Gedachteloos raapt Agneska de krant op en verstijft van schrik. Haar hand die de krant vasthoud trilt. De foto op de voorpagina van een lachende man brengt haar terug naar die afschuwelijke dag in december nu acht jaar geleden. Die dag die haar leven voorgoed veranderde.

Wat was zij verliefd. Wat hield ze van hem en zijn mooie handen waarmee hij zo prachtig piano kon spelen. Met die zelfde handen bracht hij haar in vervoering. Wat waren ze gelukkig, zo samen. Totdat zij hem intens blij vertelde dat zij samen een kindje zouden krijgen. Geschrokken keek zij naar deze man. Haar geliefde die veranderde in iemand die zij niet kende, niet herkende. De andere dag vertrok hij zonder nog een woord met haar te willen wisselen. Haar tranen beroerde hem niet. Zij herinnert zich nog goed haar vertwijfeling. Haar onvermoede kracht om alleen verder te kunnen gaan.

Nadenkend legt zij de krant in het rek waar hij hoort. Hij is dus toch beroemd geworden en zal vanavond optreden in het concertgebouw. Zij haalt nog een beetje trillerig en zuchtend adem. En besluit kordaat dat hij niet opnieuw haar leven overhoop kan gooien. Zij heeft een heerlijke baan als illustrator van kinderboeken. Een leuk huis, waar zij en haar dochtertje heel gelukkig zijn. Zij recht haar schouders en gaat in een sneller tempo met stevige pas verder. Op weg naar school waar haar dochtertje die middag een ballet uitvoering heeft. Daarna gaan zij samen een ijsje eten bij hun favoriete ijssalon.

Herma

November 2018

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 126

(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Tijd voor pensioen

Geschreven door Henny A.J. Kreeft. Geplaatst in Blog.
Nu heb je al zoveel jaar gewerkt, zo’n dikke 40 jaar, en dan denk je eindelijk eens van je pensioen te kunnen gaan genieten, maar ook hier weer een addertje onder het gras;...
Meer lezen van Herma Bamberger ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!