Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 699

Kracht

kracht

Relaxed loopt Agneska door de brede laan met oude eikenbomen. Tevreden genietend van de warme zon die door de dichte bladermassa dringt. Terwijl zij de kiosk passeert waar de eigenaar bezig is de kranten in de rekken te plaatsen, valt er een krant op straat. Gedachteloos raapt Agneska de krant op en verstijft van schrik. Haar hand die de krant vasthoud trilt. De foto op de voorpagina van een lachende man brengt haar terug naar die afschuwelijke dag in december nu acht jaar geleden. Die dag die haar leven voorgoed veranderde.

Wat was zij verliefd. Wat hield ze van hem en zijn mooie handen waarmee hij zo prachtig piano kon spelen. Met die zelfde handen bracht hij haar in vervoering. Wat waren ze gelukkig, zo samen. Totdat zij hem intens blij vertelde dat zij samen een kindje zouden krijgen. Geschrokken keek zij naar deze man. Haar geliefde die veranderde in iemand die zij niet kende, niet herkende. De andere dag vertrok hij zonder nog een woord met haar te willen wisselen. Haar tranen beroerde hem niet. Zij herinnert zich nog goed haar vertwijfeling. Haar onvermoede kracht om alleen verder te kunnen gaan.

Nadenkend legt zij de krant in het rek waar hij hoort. Hij is dus toch beroemd geworden en zal vanavond optreden in het concertgebouw. Zij haalt nog een beetje trillerig en zuchtend adem. En besluit kordaat dat hij niet opnieuw haar leven overhoop kan gooien. Zij heeft een heerlijke baan als illustrator van kinderboeken. Een leuk huis, waar zij en haar dochtertje heel gelukkig zijn. Zij recht haar schouders en gaat in een sneller tempo met stevige pas verder. Op weg naar school waar haar dochtertje die middag een ballet uitvoering heeft. Daarna gaan zij samen een ijsje eten bij hun favoriete ijssalon.

Herma

November 2018

Dit artikel delen?
Auteur: ©Herma Bamberger
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 271
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Kracht"

Geschreven door Herma Bamberger . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!