Voor schrijvers, door schrijvers
971 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

374 Hits

Publicatie op:
Herinneringen

Zittend naast Ilse op een rotsblok aan de Atlantische kust kijkt Els naar de man met de surfplank in het water. Ze keek wel maar ze zag Bjorn eigenlijk helemaal niet want in haar gedachten leek het alsof Hans daar in het water stond. Haar gedachten dwaalden af naar de fantastische jaren die ze met Hans had beleefd voordat hij in het voorjaar  plotseling overleed aan een hartstilstand.
‘Waar was jij met jouw gedachten?’ vroeg Ilse. Even welde een traan in Els haar ogen op.
‘Nu ik Bjorn met de plank in het water zie, is het net alsof ik Hans bezig zie met zijn grote hobby.Toen ik Hans pas leerde kennen, deed hij nog alleen aan windsurfen maar in de jaren daarna was hij helemaal gek van kitesurfen.Als er voldoende wind stond, was hij in zijn vrije tijd in Scheveningen aan het surfen. De adrenaline gierde door zijn lijf als hij een mooie sprong maakte.
Hij wilde ook altijd nog een keer naar Zuid-Afrika naar een natuurpark om de Big Five te zien en daarna een aantal dagen in Kaapstad te gaan kitesurfen. Maar helaas…….’

Het was nog maar enkele dagen geleden dat Els in haar Lelijke Eend naar de kleine plaats in Les Landes gereden was, waar Ilse met Bart een paar jaar eerder een oud chateau hadden omgebouwd tot een prachtige bed & breakfast. Een paar maanden na het overlijden van Hans had ze gehoor gegeven aan het verzoek van haar vriendin om een aantal weken bij haar te komen logeren.
Op de avond van de tweede dag van het verblijf van Els in de bed & breakfast kwam een auto met een Zweeds kenteken de oprit oprijden, een surfplank boven op het dak.
De vriendinnen die na het eten op het terras zaten na te genieten met een heerlijk glas wijn, zagen een goed uitziende man uit de auto stappen. Nadat hij zijn spullen had weggebracht, liep hij het terras op en vroeg of hij bij hen mocht komen zitten.
Algauw werd duidelijk dat Bjorn Johansson een fervent surfliefhebber was. Hij vertelde over surfplekken waar Hans van gedroomd had om ooit naar toe te gaan.
‘Ik ben hier voor mijn vakantie naartoe gekomen omdat deze streek toch ook een fantastisch gebied is om te surfen.’
‘Dat klopt,’ zei Ilse. ‘ Tijdens mijn dagelijkse strandwandeling ga ik daar vaak even op een rotsblok zitten om te kijken naar de waaghalzen. Morgen kom ik misschien ook wel even kijken.’


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Herinneringen"

Heb je deze al gelezen?

  • Visite (154) Roel Slabbinck 10-10-2020

    Die voetstappen kende hij niet. Zij knarsten ergens bij de haag, aan het begin van het grindpad dat naar de voordeur leidde. Langzaam naderden ze. Voorzichtig. Sluipend, leek het wel. Of...

    Lees meer: Visite