Voor schrijvers, door schrijvers
 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Herinneringen

Zittend naast Ilse op een rotsblok aan de Atlantische kust kijkt Els naar de man met de surfplank in het water. Ze keek wel maar ze zag Bjorn eigenlijk helemaal niet want in haar gedachten leek het alsof Hans daar in het water stond. Haar gedachten dwaalden af naar de fantastische jaren die ze met Hans had beleefd voordat hij in het voorjaar  plotseling overleed aan een hartstilstand.
‘Waar was jij met jouw gedachten?’ vroeg Ilse. Even welde een traan in Els haar ogen op.
‘Nu ik Bjorn met de plank in het water zie, is het net alsof ik Hans bezig zie met zijn grote hobby.Toen ik Hans pas leerde kennen, deed hij nog alleen aan windsurfen maar in de jaren daarna was hij helemaal gek van kitesurfen.Als er voldoende wind stond, was hij in zijn vrije tijd in Scheveningen aan het surfen. De adrenaline gierde door zijn lijf als hij een mooie sprong maakte.
Hij wilde ook altijd nog een keer naar Zuid-Afrika naar een natuurpark om de Big Five te zien en daarna een aantal dagen in Kaapstad te gaan kitesurfen. Maar helaas…….’

Het was nog maar enkele dagen geleden dat Els in haar Lelijke Eend naar de kleine plaats in Les Landes gereden was, waar Ilse met Bart een paar jaar eerder een oud chateau hadden omgebouwd tot een prachtige bed & breakfast. Een paar maanden na het overlijden van Hans had ze gehoor gegeven aan het verzoek van haar vriendin om een aantal weken bij haar te komen logeren.
Op de avond van de tweede dag van het verblijf van Els in de bed & breakfast kwam een auto met een Zweeds kenteken de oprit oprijden, een surfplank boven op het dak.
De vriendinnen die na het eten op het terras zaten na te genieten met een heerlijk glas wijn, zagen een goed uitziende man uit de auto stappen. Nadat hij zijn spullen had weggebracht, liep hij het terras op en vroeg of hij bij hen mocht komen zitten.
Algauw werd duidelijk dat Bjorn Johansson een fervent surfliefhebber was. Hij vertelde over surfplekken waar Hans van gedroomd had om ooit naar toe te gaan.
‘Ik ben hier voor mijn vakantie naartoe gekomen omdat deze streek toch ook een fantastisch gebied is om te surfen.’
‘Dat klopt,’ zei Ilse. ‘ Tijdens mijn dagelijkse strandwandeling ga ik daar vaak even op een rotsblok zitten om te kijken naar de waaghalzen. Morgen kom ik misschien ook wel even kijken.’

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 41
(De gemiddelde waardering is 4.8 door 4 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…