Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 560
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Hekel aan roddels

Onlangs hoorde ik via een betrouwbare bron dat in het vrijstaande pand op de hoek van de Stationsweg een speciaalzaak voor herenkleding komt. Toen ik dit aan mijn vriendin vertelde reageerde ze uiterst verbaasd. Want haar buurvrouw had via een kennis, die bij de gemeente werkt, vernomen dat het pand een horecagelegenheid gaat worden. Waarop 's avonds mijn man met grote stelligheid beweerde dat hij via zijn werkgever zeker wist dat het pand is verhuurd aan een uitzendbureau.

Mijn man vertelde me trouwens ook dat, volgens zijn sportmaatje, onze tennisleraar gaat scheiden voor een twintig jaar jongere vrouw. Ontzettend nieuws want mijn moeder heeft via een kennis van de vrouw van de tennisleraar gehoord dat ze een kindje verwachten. Ik vind het allemaal vreemde verhalen. Temeer vanwege iemand, ik zal de naam niet noemen, die mij heeft toevertrouwd dat de tennisleraar in feite homo is.

Zonder valse bescheidenheid mag ik mezelf een keukenprinses noemen. Ik vind het heerlijk te experimenteren met kruiden en verrassende combinaties te maken van groenten, vlees, vis of wild.

Door mijn kip tandoori doe ik bijvoorbeeld een halve theelepel hete kerriepoeder, daarmee krijgt het gerecht net iets extra's. Ook met mijn recept ‘asperges onder een dek van Hollandse garnalen,’ oogst ik altijd groot succes. Ik denk weleens dat mijn kookkwaliteit synoniem staat aan mijn inzichtelijk vermogen. De verhalen die via verschillende mensen tot mij komen, kan ik combineren en daaruit de juiste waarden distilleren. Zo weet ik dat mijn vriendin, ook al ontkent zij dit ten stelligste, iets heeft met de wethouder, mijn man elke woensdagavond niet op de tennisbaan maar in het café zit en de vrouw van de tennisleraar een kindje krijgt via een IVF behandeling. Tja, informatie verzamelen en verwerken is net als koken een kwestie van de juiste mix.

Voor de verse etenswaren ga ik dagelijks naar ons winkelcentrum. Tijdens dit vaste ritueel heb ik regelmatig een leuk gesprek met de slager, krijg ik fijne voorlichting van de groenteman en maak ik een gezellig babbeltje bij de kaasboer. Begrijp me goed, aan roddelen doe ik niet, daar heb ik een verschrikkelijke hekel aan. Neen, ik praat liever over normale ditjes en datjes. Vanzelfsprekend ben ik zodoende altijd op de hoogte van het wel en wee in ons dorp. Uitermate handig, want hierdoor is het voor mij mogelijk de mensen in mijn omgeving te attenderen op diverse zaken en daarbij corrigerend optreden, wanneer door roddels verkeerde verhalen naar buiten komen. Ik zie het als mijn nobele plicht om iedereen te vertellen hoe de vork werkelijk in de steel zit. Zo kan ik u over het navolgende informeren:

De broer van de tennisleraar, start samen met zijn vriend op de hoek van de Stationsweg een sportwinkel speciaal voor kinderen. Het zusje van de homovriend, die nu nog bij een uitzendbureau werkt, zal in een apart deel van de zaak adviezen geven over verenigingen, opleidingen, voeding en sportdrankjes. Tevens heb ik via een betrouwbare bron vernomen dat de familie van de vrouw van de tennisleraar de financiële motor achter dit geheel is.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 190

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ochtendmens

Geschreven door Jorre Vanbaelen. Geplaatst in Kort verhaal.
Vanwege mijn eeuwige zoektocht naar liefde, ben ik deze morgen eens extra vroeg opgestaan en naar de bakker gegaan: de dageraad was nog niet lang aangebroken en de straten ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Loslaten

13, mei, 2020 Esther Goesinne

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!