Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Havo 4 klas 3A

Publicatie: 09 januari 2021
 
Dave hoorde het luiden van de laatste bel toen hij langs het kantoortje van de conciërge kwam. Hij rende door de lege gangen naar lokaal 2.14. Trap op , lange gang door. Als hij het zich goed herinnerde was 2.14 het laatste lokaal.
Tot zijn verbazing stond de deur open, buiten adem hield hij zijn vaart in. Een snelle blik op zijn horloge leerde hem dat hij vier minuten te laat was. Hij fronste zijn wenkbrauwen toen gejoel en geschreeuw uit de klas de gang op golfde. Wat was er aan de hand...?
In de deuropening bleef hij staan en zag stomverbaasd dat een enkeling op zijn stoel zat. De meeste leerlingen hingen onderuitgezakt op de stoel, sommigen met hun schoenen op tafel. Anderen stonden in groepjes te praten en te lachen. Een handjevol gooiden papieren propjes naar elkaar.
' He, Davie..mooi op tijd, jongen!'
Zijn vriend Steven zwaaide naar hem. Hij had een arm om een meisje heen geslagen. Dave schudde lachend zijn hoofd, liep naar binnen en sloot de deur achter zich.'Wat is hier aan de hand.'
Theo, een jongen die te groot was voor zijn leeftijd nam een trek van zijn sigaret en blies de rook kringelend de lucht in.'Bovenkamp is er niet...het wijf zal wel weer ongesteld zijn.'
Dave ging op een stoel zitten.'En nu...?
'Nu niets,'antwoordde Steven.' We hebben lekker een uurtje vrij en kunnen doen en laten wat we willen.'
'Dan moeten we nu stoppen met die herrie, anders komen ze van hiernaast kijken wat er aan de hand is.'
Theo snoof, drukte zijn sigaret uit op het tafelblad en richtte zich op in zijn volle lengte.
'Iedereen koppen dicht, 'riep hij.'En ik bedoel iedereen.'
Theo had dik, zwart haar en donkere gemene oogjes onder borstelige wenkbrauwen. Hij klapte een paar keer in zijn handen. Het harde geluid weerkaatste tegen de betegelde muren.
Verbaasd daalde er een stilte over het lokaal. Een paar meiden giechelden nog en een paar jongens keken schamper naar Theo maar zeiden niets.
Steven slenterde naar het bord , haakte zijn vingers in de lussen van zijn spijkerbroek en ging voor de klas staan. 'We kunnen allemaal braaf zitten wachten op Mevrouw Bovenkamp, of we kunnen dit uur iets leuks gaan doen. Het is aan jullie.'
'Wat gaan we dan doen,'vroeg Justin.
'Wat voor vak geeft Bovenkamp,' vroeg Steven, terwijl hij zijn ogen over de klas liet glijden.
Anna stak een aarzelende vinger in de lucht nadat ze om zich heen had gekeken en iedereen het antwoord schuldig bleef.
'Anna?’
'Biologie.'
'Heel goed,'antwoordde Steven. ' Als we nu eens een les in de praktijk gaan brengen.'
Zijn ogen bleven rusten op Judith, achter in de klas, die als enige over haar boeken zat gebogen. Ze zag er rustig en onopvallend uit. Ze had een kort kapsel en droeg een spijker blouse en een lange rok.
In de klas leek het alsof een dikke, donkere deken neerdaalde die alle geluid absorbeerde. Iedereen hield zijn adem in toen Steven stilstond bij haar tafeltje.
'Judith, wil jij meewerken aan onze praktijkles?'
Ze had hem gehoord maar ze reageerde niet. Even raakte Steven haar schouder aan. Haar ogen knipperden en ze keek strak naar haar boeken. Toen schoof ze opzij.
'Ga weg ’zei ze rustig en keek hem strak aan.
Steven bracht zijn mond bij haar oor en fluisterde. 'We kunnen dit rustig doen, zonder problemen, of ik kan Theo erbij roepen. Snap je?'
'Jongens, dit kunnen we niet maken,'riep Anna.'Laat haar met rust.'
Steven grijnsde en keek om.'Begrijp ik dat jij je vrijwillig opgeeft, Anna.'
Hij zei het heel vriendelijk maar iedereen voelde dat er iets broeide. Hun ogen ontmoette elkaar en nauwelijks waarneembaar schudde ze haar hoofd.
'Dave ,' beval Steven.’Maak het bureau van Bovenkamp leeg.'
Anna kwam onzeker overeind. Ze zag de opflikkerende opwinding in zijn donkere ogen.’ Wat..wat ben je van plan? ‘
De klas werd onrustig. De spanning was zo tastbaar geworden dat het leek alsof de muren en het plafond naar beneden kwamen.
‘Houd op,zijn jullie gek geworden, ‘riep Judith met schrille stem. ‘Ik ga iemand waarschuwen. ‘
‘Jij gaat niemand waarschuwen, ‘hoonde Steven. ‘Want jij bent net zo nieuwsgierig.. .en geil als ik. ‘
Hij nam haar hoofd in zijn handen en drukte een kus op haar lippen. Zijn tong drong diep in haar mond, vocht zich een weg naar binnen.
Hij trok zich terug en keek haar strak aan.’Anna is mijn kleine sletje. Ze ziet er onschuldig uit, maar dat is ze niet, ‘fluisterde hij. ‘Ga zitten en geniet van de voorstelling.’
Hij knipoogde. Meiden giechelden opgewonden en jongens voelden de adrenaline door hun bloed razen. Er stond iets te gebeuren...
In de klas kon je een speld horen vallen toen Judith met de bovenkant van haar hand over haar mond veegde en ging zitten. De ader in haar hals klopte.
‘Zo, ‘zei Steven tevreden. Hij keek Theo aan.‘Wil jij voor de deur gaan staan, Theo. Gewoon...voor de zekerheid. ‘
Toen liep hij naar Anna, drukte haar tegen zich aan en legde zijn handen op haar billen. Zijn warme adem streek over haar wang. Anna forceerde een aarzelende glimlach en voelde de handen van Steven naar de voorkant van haar broek gaan.
Haar adem ging stotend en haar hart bonkte tegen haar borstkas. Zijn ogen straalden lust en vastberadenheid uit. Toen zette Anna een stap naar het verlangen toe.
 
 
De zeden rechercheur keek Theo aan.'En wat is er volgens jou gebeurt?'
'Helemaal niets,'antwoordde hij grijnzend.'Iedereen was een beetje doorgedraaid door Anna. Ze gaf zich vrijwillig op. Ze wilde het zelf...toen Bovenkamp binnenkwam was ze zich al aan het aankleden. Er is niets gebeurt.'
'Ze heeft wel aangifte gedaan.'
Theo haalde zijn schouders op.'Ik heb niks verkeerd gedaan...niemand heeft iets gedaan.’
 
 
 
WAARDERING
HITS
395
AANGEPAST: 09-01-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
09.01.21
Graag je feedback a.u.b.:
Je hebt natuurlijk gelijk, Annemarie. Ik zal mijn leven beteren en gaan werken aan de schrijf techniek. Bedankt
allemaa; voor de feedback.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.01.21
Graag je feedback a.u.b.:
Het soort verhaal begint een beetje voorspelbaar te worden Jane! Iets dergelijks hebben we vaker van je gelezen. Hoewel er wel degelijk spanning in je verhaal zit, vind ik het einde een beetje afgeraffeld. Je doet ook niks met de adviezen van lezers tav spellingsfouten en interpunctie, en dat vind ik spijtig want de adviezen zijn goed bedoeld. Bij schrijverschap hoort taalvaardigheid, of je dat nou leuk vindt of niet.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig