Voor schrijvers, door schrijvers
963 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

85 Hits

Publicatie op:
Hangplek voor ouderen
Tijdens een wandeling door het bos, heb ik een hangplek voor ouderen ontdekt. Elke dag komen tien senioren op hun scootmobiel naar de open plek in het bos om elkaar te treffen. Als in een ware heksenkring staan de scootmobiels opgesteld, zodat iedereen goed zicht heeft op de negen anderen.
 
Het was een gezellige drukte toen ik hun geheime ontmoetingsplek ontdekte. Er was koffie en thee en heel veel zelfgemaakt lekkers. “Of ik ook een stukje taart lustte”, was de vraag toen het één van hen opviel dat ik het tafereel bleef gadeslaan. “In ruil voor een verhaal, wil ik wel even aanschuiven”, antwoordde ik, me niet realiserend dat ik met deze opmerking de boel behoorlijk verdraaide. Maar het verhaal kreeg ik.
 
Ze waren de coronacrisis helemaal beu en besefte heus wel dat ze op deze manier een risico namen. Maar het risico op desastreuze gevolgen door eenzaamheid en stilte was vele malen groter. Dus hadden ze elkaar op straat aangesproken en hun plan gesmeed. Elke dag om 10.30 uur moesten de deelnemers zich melden op de afgesproken plek in het bos en elke dag verzon één van hen een activiteit. Zo hadden ze de eerste keer samen een moeilijke kruiswoordpuzzel opgelost waarin het woord ‘tra’ voorkwam. Dat werd dus meteen de naam van het geheim genootschap: Tra.
 
Ze hadden ook een keer de hele ochtend alleen maar flauwe moppen verteld. In de sfeer van: ‘het is groen en het loopt in de wei?’ ‘Een dophertje.’ Of: ‘Het is wit en komt uit twee hoeken?’ ‘Stereoyoghurt.’ Nog een dan: ‘Het is geel en het zingt?’ ‘Banana Mouskouri.’ Hier konden ze zich uren mee vermaken, ondertussen genietend van koffie en lekkers. Ze hadden ook samen het woord met de meeste ‘A’s’ bedacht: paaskaarskandelaarbewaarplaats. Zo… doe dat maar eens na.
 
De ongehoorzaamheid en het dagelijks weerzien gaf hen zo veel energie dat ze niet meer zonder dit ritueel konden. Het was een weldadige verslaving geworden waar ze reikhalzend naar uitkeken. “Zijn jullie dan niet bang,” vroeg ik, “voor corona of gewoon voor de boetes?” “Wie vindt ons nou hier in het bos?” zei de een. En: “hoe kunnen we elkaar nou hier – ieder op z’n eigen scootmobiel – besmetten?” zei de ander. “Jij gaat ons toch niet verraden?” was de reactie van een derde deelnemer. “Nee, ik zeg niets; anders dan dat ik dit verhaal nu met de hele wereld deel. Maar ik zal nooit zeggen in welk bos of op welke plek ik jullie tegenkwam. My lips are sealed!”
 
Hangplek voor ouderen… hoe verzin je het?

&caption=www.schrijverspunt.nl" class="popup" onClick="ga('send', 'event', 'socialshare', 'click', 'facebook');"> facebook
 • twitter
 • Mw Deprí is altijd ziek

  Een negatieve trend die werd gezet

  Ze zou zó een dag verzieken 

  Als ze zich niet verzet 

  Mw. Deprí doet eigenlijk nooit iets

  Dat zegt de negatieve trend

  Al ze zich nu eens zou verzetten

  Het is en blijft eenmaal bekend 

  Natúúrlijk word ik er ziek van

  zegt ze in alle eerlijkheid

  Dat men zo snel slechts oordeelt

  en niet niet hoe zeer ik strijd.

 • %0A%0Ahttps://www.schrijverspunt.nl/poezie-gedichten/mw-depri%0A%0A" onClick="ga('send', 'event', 'socialshare', 'click', 'email');"> email
 • instagram
 • Mw Deprí is altijd ziek

  Een negatieve trend die werd gezet

  Ze zou zó een dag verzieken 

  Als ze zich niet verzet 

  Mw. Deprí doet eigenlijk nooit iets

  Dat zegt de negatieve trend

  Al ze zich nu eens zou verzetten

  Het is en blijft eenmaal bekend 

  Natúúrlijk word ik er ziek van

  zegt ze in alle eerlijkheid

  Dat men zo snel slechts oordeelt

  en niet niet hoe zeer ik strijd.

 • " class="popup" onClick="ga('send', 'event', 'socialshare', 'click', 'linkedin');"> Linkedin
 • Printen
 • Whatsapp
 • Feedback voor schrijfactiviteiten

  Review voor: "Hangplek voor ouderen"

  16.03.21
  Feedback schrijfkwaliteit
  Weer een prachtig verhaal Sylvia. Ik ga fan van je worden hoor. Mijn stijl van schrijven lijkt op die van jou. Zo herkenbaar.
  • Waardering schrijfkwaliteit
   100%
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Sylvia Schalken 17.03.21
   Wat leuk om te horen Jan. Ik ga ook eens wat meer op jouw verhalen letten. Leuk deze herkenbaarheid!

  Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Dovemansoren (302) Asko De vries robles 16-04-2020

   Steeds vaker bekruipt mij een unheimlich gevoel, alsof mijn schrijfsels aan dovemansoren zijn besteed. Vulsels voor mijn  mannelijk ego, verlengstuk van... “Pfff,heb je hem weer,” zei mijn beste...

   Lees meer: Dovemansoren