1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Hangplek voor ouderen

Publicatie op : 05-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Hangplek voor ouderen

208 Hits.
Tijdens een wandeling door het bos, heb ik een hangplek voor ouderen ontdekt. Elke dag komen tien senioren op hun scootmobiel naar de open plek in het bos om elkaar te treffen. Als in een ware heksenkring staan de scootmobiels opgesteld, zodat iedereen goed zicht heeft op de negen anderen.
 
Het was een gezellige drukte toen ik hun geheime ontmoetingsplek ontdekte. Er was koffie en thee en heel veel zelfgemaakt lekkers. “Of ik ook een stukje taart lustte”, was de vraag toen het één van hen opviel dat ik het tafereel bleef gadeslaan. “In ruil voor een verhaal, wil ik wel even aanschuiven”, antwoordde ik, me niet realiserend dat ik met deze opmerking de boel behoorlijk verdraaide. Maar het verhaal kreeg ik.
 
Ze waren de coronacrisis helemaal beu en besefte heus wel dat ze op deze manier een risico namen. Maar het risico op desastreuze gevolgen door eenzaamheid en stilte was vele malen groter. Dus hadden ze elkaar op straat aangesproken en hun plan gesmeed. Elke dag om 10.30 uur moesten de deelnemers zich melden op de afgesproken plek in het bos en elke dag verzon één van hen een activiteit. Zo hadden ze de eerste keer samen een moeilijke kruiswoordpuzzel opgelost waarin het woord ‘tra’ voorkwam. Dat werd dus meteen de naam van het geheim genootschap: Tra.
 
Ze hadden ook een keer de hele ochtend alleen maar flauwe moppen verteld. In de sfeer van: ‘het is groen en het loopt in de wei?’ ‘Een dophertje.’ Of: ‘Het is wit en komt uit twee hoeken?’ ‘Stereoyoghurt.’ Nog een dan: ‘Het is geel en het zingt?’ ‘Banana Mouskouri.’ Hier konden ze zich uren mee vermaken, ondertussen genietend van koffie en lekkers. Ze hadden ook samen het woord met de meeste ‘A’s’ bedacht: paaskaarskandelaarbewaarplaats. Zo… doe dat maar eens na.
 
De ongehoorzaamheid en het dagelijks weerzien gaf hen zo veel energie dat ze niet meer zonder dit ritueel konden. Het was een weldadige verslaving geworden waar ze reikhalzend naar uitkeken. “Zijn jullie dan niet bang,” vroeg ik, “voor corona of gewoon voor de boetes?” “Wie vindt ons nou hier in het bos?” zei de een. En: “hoe kunnen we elkaar nou hier – ieder op z’n eigen scootmobiel – besmetten?” zei de ander. “Jij gaat ons toch niet verraden?” was de reactie van een derde deelnemer. “Nee, ik zeg niets; anders dan dat ik dit verhaal nu met de hele wereld deel. Maar ik zal nooit zeggen in welk bos of op welke plek ik jullie tegenkwam. My lips are sealed!”
 
Hangplek voor ouderen… hoe verzin je het?

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.03.21
Feedback:
Weer een prachtig verhaal Sylvia. Ik ga fan van je worden hoor. Mijn stijl van schrijven lijkt op die van jou. Zo herkenbaar.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Sylvia Schalken 17.03.21
  Wat leuk om te horen Jan. Ik ga ook eens wat meer op jouw verhalen letten. Leuk deze herkenbaarheid!
06.03.21
Feedback:
Goed geschreven, leuk om te lezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Wen er maar aan!
301
Lezen?
Blauw van de kou
282
Lezen?
Toen iedereen danste...
282
Lezen?
Verliefd!
280
Lezen?
Column
Avondklok
274
Lezen?