Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Hand in hand
Inzendingen: 1052
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Hand in hand
© Asko De vries robles op .
Aantal hits: 117

“U heeft een stervormige tumor bij uw kleine hersenen, inoperabel helaas.”

Mijn vrouw hield mijn hand vast, onze vingers verstrengelden zich  maar ik voelde haar grip  verstevigen. Onze handen sloten een stilzwijgend verbond: wij zouden de tijd verslaan, de liefde zou zegevieren, zij kuste mijn bitterzoete tranen.

Hand in hand liepen wij naar het altaar. In haar ogen  zag ik ons gezamenlijk verleden. Haar tranen van geluk waren ook mijn tranen en ik zag mijzelf door de ogen van toen. De angst, het verdriet maar ook de vreugde  toen de neurochirurg  het verlossende woord uitsprak: “ Volgende week wordt u geopereerd.”

 

 

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Hand in hand"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(762)
459 commentaren
87 nuttige stemmen.
20.11.20
Feedback schrijfkwaliteit
Ik vind het mooi, maar ook wat verwarrend Asko. Het hand in hand naar het altaar slaat waarschijnlijk op hun huwelijk van vroeger, maar dat is zo niet helemaal duidelijk. En eerst is het inoperabel, daarna komt er toch een operatie. Dat kan natuurlijk, maar er is voor mij iets meer uitleg nodig.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart