Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Hand in hand
Inzendingen: 884
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."

Hand in hand

“U heeft een stervormige tumor bij uw kleine hersenen, inoperabel helaas.”

Mijn vrouw hield mijn hand vast, onze vingers verstrengelden zich  maar ik voelde haar grip  verstevigen. Onze handen sloten een stilzwijgend verbond: wij zouden de tijd verslaan, de liefde zou zegevieren, zij kuste mijn bitterzoete tranen.

Hand in hand liepen wij naar het altaar. In haar ogen  zag ik ons gezamenlijk verleden. Haar tranen van geluk waren ook mijn tranen en ik zag mijzelf door de ogen van toen. De angst, het verdriet maar ook de vreugde  toen de neurochirurg  het verlossende woord uitsprak: “ Volgende week wordt u geopereerd.”

 

 

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 49

geef een waardering voor: "Hand in hand"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
20.11.20
Feedback:
Ik vind het mooi, maar ook wat verwarrend Asko. Het hand in hand naar het altaar slaat waarschijnlijk op hun huwelijk van vroeger, maar dat is zo niet helemaal duidelijk. En eerst is het inoperabel, daarna komt er toch een operatie. Dat kan natuurlijk, maar er is voor mij iets meer uitleg nodig.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!