Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Hammen over de toog!

Hammen over de toog.

 

 

 

Tegen het ochtendgloren viel ik in een droomloze slaap, en dus miste ik het gloren van die ochtend ruimschoots.

Daar zit ik niet mee, want zowel het ochtendgloren als het avondrood zal mij een zorg zijn, en wat er aan dag tussen zit is mij lang genoeg.

Over de nachten maar niet te spreken, die meestentijds wat onrustig verlopen door haperingen in de slaap om de blaas te ledigen, om te voorkomen dat het warme blaaswater je over de knieën stroomt zodra je rechtop staat.

Sinds mij het pensioen is opgedrongen maak ik ’s morgens een ontbijt klaar, maar die ochtend vond ik het daar te laat voor en maakte een kopje thee, want het was te vroeg voor  koffie. Daarna hield ik het maar bij een slok water bij de pillen, die de medische stand mij had aangepraat.

Overigens had ik ook geen trek in dat flauwe dunne crackertje met jam, dat ik op bevel van mijn nageslacht mijzelf moet toedienen.

Daar het ochtendblad mij ook niet vrolijker maakte, besloot ik maar een wandelingetje naar het winkelcentrum te maken in de verwachting iemand tegen te komen, die om een

praatje verlegen zat. Maar daar kwam ik niemand tegen om tegenaan te praten.

Dus ben ik verder gewandeld en toen ik langs die donkerbruine kroeg kwam waar ik ’s avonds weleens een balletje stoot op het groene laken,  ben ik daar maar naar binnen gestapt.

Op dat uur van de dag bleek ik de eerste en enige klant te zijn, daar het amper elf uur was  geweest en vroeg een kop koffie, want, zoals ik de waardin op haar verbaasd kijkende blik mededeelde, voor een borrel was het nog te vroeg.

Toen zij informeerde of ik soms nog wat wilde eten, twijfelde ik en vroeg enige bedenktijd.

Voor de waardin was het kennelijk sowieso te vroeg, want ze keek mij met waterige oogjes aan. Het kwam bij mij op, dat ze de vorige avond wat meer klandizie aan zichzelf had gegund en ook een doorgewinterde kasteleines is niet altijd katervrij.

Ze  leunde met haar vlezige gestalte boven het afwaswater van de vorige avond en haar vlassige haar leek mij ongekamd, want het piekte nog naar alle kanten, en de huid van haar gezicht zag eruit als verfrommeld nat ribbeltjeskarton.

Ze had een dunne doorkijkblouse aan met niks eronder, en die meer liet zien dan het zou moeten verbergen en waarvan de bovenste knoopjes niet in bedrijf waren, en werd mij derhalve een vrije blik geboden op de formidabele hammen die op de toog deinden toen zij zich voorover boog.

De grote tepels met rondom een bruin veld, die door het voile van haar blouse heen gluurden, waren vaal van teint, net als haar slaperige gezicht.

Op slag had ik geen honger meer, maar nog wel dorst.

Aangezien mijn maag na de koffie niet in opstand was gekomen bij gebrek aan vulling  nam ik maar een borrel.

Voor nog meer koffie vond ik het veel te vroeg.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 159
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Gebruikt?

okt 09, 2019 Ze keek me aan Melissa Wouters

Meer schrijfactiviteiten