Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Halloween? Nooit meer.

Publicatie: 03 november 2021

Eigenlijk heb ik niets met Halloween. Net zo min als ik bijvoorbeeld dierendag, vaderdag, burendag, valentijnsdag en secretaresse- of doktersassistentendag kan waarderen. Oké, moederdag is een uitzondering; want moeders moeten geëerd worden, toch?

Zoals we allemaal weten zijn al die dagen bedacht door handige reclamelui. Ik gun de middenstand heus wel extra omzet, maar hou het wat normaler.
En dan zijn er ook nog een hele boel belachelijke flauwekuldagen, zoals: smartfonedag, dag van de verkoper, warme truiendag, korte rokkendag, dag van de privacy, dag van de city marketing, opschoondag, verantwoordingsdag, dag van het aangespannen paard en nog tientallen andere rare, gekke, zinloze dagen.
Maar goed, dat is mijn mening. Misschien, beste lezer, vind je dat ik niet zo moet zeuren en dat iedereen zijn persoonlijke voorkeursdagen mag kiezen. Inderdaad, dat is je goed recht. Maar van mij hoeft het niet.

En toch had ik me dit jaar laten verleiden om wat aan Halloween te doen. Dat kwam door mijn kleinkinderen van 3 en 5 jaar. Ik had gemerkt dat het bij ze leeft. Als ze iets ervan op TV zagen, lachten ze engerig en de kleinste deed zijn handen voor zijn gezicht om dan stiekem door zijn vingers te gluren.

Daarom had ik op Halloweendag, voordat ze door mijn zoon gedropt werden een masker voorgezet en een laken over mijn schouders geknoopt. Ik bleef boven  op de slaapkamer tot ze afgeleverd werden. In de woonkamer gingen ze zoals altijd meteen spelen, totdat …, totdat ik zachtjes de trap afliep, met een ruk de deur opengooide en riep: OEHHHH, AAAHHH, gevolgd door een lange, sinistere lach, zoals gebruikelijk is.

Het resultaat was enorm. De kleinste begon te gillen en vloog naar oma. De oudste rende de keuken in, terwijl hij een tafeltje met glazen, gevuld met ranja, omgooide.
’Wat doe je nou, idiote gek. Kijk die kinderen nou eens.’ Het had ook voor mijn vrouw een verrassing moeten zijn, maar dat pakte dus heel anders uit.

Zelf ook geschrokken door het resultaat, trok ik meteen het masker af en riep met gemaakte vrolijkheid:’Hallo kinderen. Ik ben het. Leuk hè?’
Opaaaa!,’ riep de oudste opgelucht. Maar de ander was niet meer tot bedaren te krijgen, net zoals mijn vrouw. De vrolijke dag was meteen verpest.
Dus droop ik af naar boven, om zelf ook wat bij te komen van de schrik. Ik had als liefdevolle opa beter moeten weten en voelde me bijzonder schuldig.
Halloween? Nooit meer.

WAARDERING
HITS
221
AANGEPAST: 03-11-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
04.01.22
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Erg grappig. Ja, zo slaan we allemaal wel eens de plank mis.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig