Voor schrijvers, door schrijvers
968 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

441 Hits

Publicatie op:
Hallo?

Ik word wakker en voel een vochtig matras onder mij, ik tast automatisch naar de lichtknop, die ik niet vind. Mijn vingers glijden over de korrelige wand. Mijn voeten plaats ik op de grond, die akelig nat en koud aanvoelt. Vochtige plekken waar mijn voeten verrassent genoeg niet door heen zakken.                       Toch voelt het alsof ik op dun ijs loop en elke stap cruciaal kan zijn. Voorzichtig schuifel ik verder.                                Bang voor wat ik nog meer tegen kom. Ik ril van de beklemmende stilte die hier hangt, in deze aardedonkere ruimte. Ik deins terug, terug naar het bed waar ik tegen aan loop en bijna over heen struikel. Tenminste als het een bed is. Een koude stang en een nat matras, terug bij af.

Vijf dagen geleden… Toen ik hier kwam en mijn nieuwe huis verkende, wist ik het al, maar heb er nooit aan toe willen geven. In het beginsel was het slechts een onderbuik gevoel dat aanhield, later zou ik steeds meer worden overtuigd dat mijn eerste indruk de juiste was. Er is iets goed mis in dit huis.            De voorvallen zijn niet meer te tellen en ik kan de volgorde niet meer herinneren.  Genoeg gebeurt om mijn vraagtekens te zetten bij mijn nieuwe stap, het opknappen en bewonen van een oud en vervallen landhuis, geërfd van een rijke oom. De incidenten heb ik genegeerd, hoe merkwaardig ook. Allemaal waarschuwingen, je bent hier niet welkom. Met oogkleppen op heb ik rondgelopen, ik heb mij blindgestaard op mijn taak, om de familie-eer hoog te houden.

Twee dagen geleden, ik heb het kerstdiner verprutst, de gevulde kalkoen die ik zou verzorgen is ontploft in de magnetron. Wat een ravage… Vlees en bloed, te veel bloed, overal in de nieuwe keuken. Verschrikkelijk, waar moest ik beginnen. Spetters op de vloer, kastjes, keukenblad, zelfs tegen de muren omhoog. Gewapend met een emmer met sop ben ik de chaos te lijf gegaan. Op mijn knieën boenend tussen de restanten van de kalkoen en tomatensap, hield ik mij voor. Puur om het werk draagbaar te maken. Steeds weer een emmer, legen en weer vullen. Stukje bij beetje.

Vier dagen geleden, om mijn stempel op dit huis te drukken heb ik een reeks met fotolijstjes boven de trap opgehangen. Een hele collectie, een dertigtal van verschillende formaten, dat is hip tegenwoordig. Ik ga nu eenmaal graag met de trends mee. Het was nogal een klus om al die krengen waterpas op te hangen. Vervolgens ben ik met een volgend karwei verder gegaan, ik hoorde een lawaai waar ik mij kapot van ben geschrokken. Al mijn nekharen stonden overeind. Buiten adem kwam ik bij de trap aan, alle lijstjes in stukken op de grond, evenals het glas en de foto’s, waren als postzegels alle kanten op gewaaid.

Één dag geleden, mijn net opgetuigde kerstboom is in de fik gevlogen, onwaarschijnlijk maar waar. Gelukkig stond hij dichtbij de schuifpui, zodat ik hem, niet geheel ongevaarlijk naar buiten heb kunnen werken, op de tegels heb gekwakt, waar hij al snel in lichterlaaie stond. De vlammen likten aan het dennenhout en de naalden knisperden, af en toe een kersbal die door de hitte uiteen spatte.

Drie dagen geleden, iemand staat voor mijn huis, al uren met een kwaadaardig masker op zijn hoofd. Een hij of een zij, zeg het maar… Roerloos, staat de figuur daar. Hij lijkt mij op te wachten, denk maar niet dat ik naar buiten kom. De telefoon is nog buitengebruik en mijn mobieltje biedt ook geen uitkomst. In dit gat heb ik natuurlijk geen bereik. Hopeloos verloren… Ergens is het fout gegaan.     

&caption=www.schrijverspunt.nl" class="popup" onClick="ga('send', 'event', 'socialshare', 'click', 'facebook');"> facebook
 • twitter
 • https://robertbeernink.nl/
 • %0A%0Ahttps://www.schrijverspunt.nl/poezie-gedichten/luchtkasteel%0A%0A" onClick="ga('send', 'event', 'socialshare', 'click', 'email');"> email
 • instagram
 • https://robertbeernink.nl/
 • " class="popup" onClick="ga('send', 'event', 'socialshare', 'click', 'linkedin');"> Linkedin
 • Printen
 • Whatsapp
 • Feedback voor schrijfactiviteiten

  Review voor: "Hallo?"

  Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Op losse schroeven (368) H.o.p.e 24-04-2020

   Op losse schroeven... Zittend op een vreemd bed, denk ik na. Het kraakt. Er missen schroeven. Was het zoals ik het verwacht had? Was het zoals ik het gehoopt had? Was het zoals het me toegezegd was? Op...

   Lees meer: Op losse schroeven