• Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Halfbakken houvast

Hans werkt half. Zijn schoorsteen moet roken, maar wel middels minimale inspanning.

Nadat hij zijn artistieke nichtje en haar werk de hemel in had geprezen, was zij als was in zijn handen. Liefdevol en vooral gratis voorzag zij de derdehands SRV-wagen van een mooi bedrijfslogo. Rijdende winkel Halfbakken was een feit.

Rustig tuft Hans nu een paar keer per week door de regio met een delicatessenzaak. De gretige aftrek van zijn assortiment overtreft zijn stoutste verwachtingen. In lange rijen staan ze voor zijn kassa. Allemaal met de handen een stukje uit elkaar met daartussen hun portie leegte.

Van de mogelijkheid de cursus te volgen wordt volop gebruik gemaakt. Met zijn benen op het dashboard kijkt Hans toe hoe zijn klanten zich uitleven op het levensgevaarlijke, afgekeurde mobiele kooktoestel.

Zijn gepassioneerde vrouw annex hobbykok voelt soms wroeging wanneer zij mensen de fijne kneepjes van het rare en medium bakken bijbrengt. Schuldbewust kijkt ze de cursisten met hun duurbetaalde, lege boodschappentassen na.

Hans daarentegen voelt zich een weldoener. Tevreden trekt hij zijn weifelende vrouw tegen zich aan. ‘De mens moet ergens in geloven. Met de verkoop van gebakken lucht voorzien wij in een essentiële levensbehoefte: houvast.’
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 223
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…