Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 816

Halfbakken houvast

Hans werkt half. Zijn schoorsteen moet roken, maar wel middels minimale inspanning.

Nadat hij zijn artistieke nichtje en haar werk de hemel in had geprezen, was zij als was in zijn handen. Liefdevol en vooral gratis voorzag zij de derdehands SRV-wagen van een mooi bedrijfslogo. Rijdende winkel Halfbakken was een feit.

Rustig tuft Hans nu een paar keer per week door de regio met een delicatessenzaak. De gretige aftrek van zijn assortiment overtreft zijn stoutste verwachtingen. In lange rijen staan ze voor zijn kassa. Allemaal met de handen een stukje uit elkaar met daartussen hun portie leegte.

Van de mogelijkheid de cursus te volgen wordt volop gebruik gemaakt. Met zijn benen op het dashboard kijkt Hans toe hoe zijn klanten zich uitleven op het levensgevaarlijke, afgekeurde mobiele kooktoestel.

Zijn gepassioneerde vrouw annex hobbykok voelt soms wroeging wanneer zij mensen de fijne kneepjes van het rare en medium bakken bijbrengt. Schuldbewust kijkt ze de cursisten met hun duurbetaalde, lege boodschappentassen na.

Hans daarentegen voelt zich een weldoener. Tevreden trekt hij zijn weifelende vrouw tegen zich aan. ‘De mens moet ergens in geloven. Met de verkoop van gebakken lucht voorzien wij in een essentiële levensbehoefte: houvast.’
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Marieke Vos
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 414
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Halfbakken houvast"

Geschreven door Marieke Vos . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!