Claude Aendenboom

Grrrolling Stones

© Claude Aendenboom op 23.01.2023.

Hier je gedicht of verhaal toevoegen s.v.p.

 

Ik ben mijn idool sir Jagger een beetje moe. En dàt na veertig jaar sympathy. Ik ben nu aan het afkicken van zijn rauwe stem, zijn charismatische looks en ik schrijf al een tijdje geen poems meer voor hem. Heb je ontwenningsverschijnselen als je niet meer rolling stoned door het leven gaat? Tja, het is inderdaad moeilijker dan ik dacht. Ik word nog steeds high en krijg meer energie als er door het fitnesscenter een song van hem galmt.

Ja, Mick is een begrip, cultureel erfgoed en hem ontlopen is echt geen sinecure. Overal duikt het duiveltje immers op. In romans, in feuilletons, er worden nu zelfs vergulde Rolling Stones muntstukken op de markt gebracht. En dus verval ik snel in mijn oude gewoontes.

Zijn concert vorige zomer in het Brusselse Koning Boudewijnstadion kon ik niet bijwonen omdat ik een tijdje aan rugpijn leed. Daarom had ik besloten om al mijn Stones-cd's weg te geven aan een andere verslaafde diehard fan.

Ben ik nu clean? Tot deze namiddag dacht ik van wel. Ik wilde vandaag vanwege het winterweer een warme trui aanschaffen in het shoppingcenter wat verderop. Ik stap de kledingzaak binnen en wat zie ik als ik naar de pashokjes wil gaan? T-shirts, pantalons en sokken waarop het Stoneslogo is geprint.

Snel ren ik weg uit de winkel en zet me neer op een bank naast een bejaarde man met lange witte haren. Oef, even rust. De oude man neuriet echter een liedje en ik herken het meteen, een Beatles-hit uit 1967: Lucy in the Sky with Diamonds. Ik vraag hem voorzichtig: Mijnheer bent u een Beatles-fan?

En de senior begint te vertellen:'Op mijn achttiende was ik een vurige Stonesfan. Ik zag hen die zomer voor het eerst optreden in 1964 in Nederland'
'In het Scheveningse Kurhaus?' vraag ik verwonderd en nieuwsgierig.
De man grinnikt :' Inderdaad jongeman, ik heb daar toen samen met enkele dronken vrienden de boel kort en klein geslagen. Ik mocht die nacht in een politiecel mijn roes uitslapen. De volgende ochtend brulden mijn ouders dat ik onmiddellijk met mijn rolling stones verslaving moest stoppen of anders alleen kon gaan wonen. En zo ben ik een Beatles-fan geworden. En ook al leken The Fab 4 op de ideale schoonzoons, ze rookten, spoten en snoven net zoveel als de ruige Stones. Want met het liedje dat ik zonet neuriede verwijzen de vier hippies naar...LSD.'

Na de aankoop van mijn nieuwe wintertrui wandelde ik die avond door de sneeuw weer naar huis denkend aan bands die als alternatief zouden kunnen dienen: R.E.M, AC/DC ?

Binnen zet ik snel de verwarming aan en wat verschijnt er op mijn pc? Jawel, een promotie van een Stones-cd met de titel 'Grrr'. Maar ik grom terug: ' Baby, you're out of time'.

 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Reacties van:
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  1 Commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 66
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

2022 Schrijverspunt schrijfwedstrijd: 55 woordenverhalen

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.