Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Groepspraktijk
Inzendingen: 996
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Groepspraktijk
© Eggerik Dockx op .
Aantal hits: 53


Hij schuifelde op de bank. Keek verontrust in het rond. Dit was zijn dag niet. Iedereen in de wachtkamer was recent overleden, en staarde hem aan. Allen wachtend op godsoordeel.

Normaal zou dit deel geen problemen geven. Hij was als martelaar gestorven en aan de andere wachtende te zien, met wel wat slachtoffers.

Nu had hij net te horen gekregen dat de verantwoordelijke voor zijn godsdienst, een snipperdag nam. Het was namelijk  zijn verjaardag. Maar niet erg, volgens de engel die aan de receptie zat. De goden hebben al eeuwen een groepspraktijk. Dat was nodig,  ondermeer door de bevolkingsgroei  met een  hoger sterftecijfer tot gevolg. Ook de populariteit van een bepaalde godsdienst kon variëren, dit  door de eeuwen heen. Daarenboven en volstrekt logisch, zijn de regels waar je moet aan houden om een goede beoordeling te krijgen in grote lijnen dezelfde. En dat is zo voor alle godsdiensten. Geenszins  mag je liegen, bedriegen, stelen of de fysieke integriteit  aantasten van je medemensen.  Daar zijn er geen verschillen. Ja, in de eetgewoontes zaten er grotere verschillen, maar dat was eerder een bijzaak. Zoals voetbal, knipoogde de engel nog.

Zijn naam werd geroepen , hij prevelde een gebedje

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Groepspraktijk"

Geschreven door Eggerik Dockx . Geplaatst in Kort verhaal.
07.01.21
Feedback:
Goed en vlot geschreven. Ik zie die wachtkamer zo voor me!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !