1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 23-11-2020

Hits: 398

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Groene eenden

Aangepast: 23-11-2020

Ze lopen in het laantje. Hun laantje. Het moet een zondag zijn geweest, want ze liepen er alleen op zondag. ‘Dat is geen kastanjeboom,’ beweert zij. Hij stribbelt wat tegen. Zij noemt wat kenmerken op en haalt haar gelijk. ‘En de eenden in de sloot zijn eerder groen dan blauw.’
Hij houdt een zakje onder haar neus en vraagt of ze een pepernoot wil. ‘Kruidnoot,’ verbetert zij. Ook als hij zegt dat ie het gevoel heeft eerder te gaan dan zij, corrigeert zij hem: ‘Ik ga eerder, jij wordt nog ouder dan Sinterklaas.’

Het is zondag. Hij loopt in hun laantje dat nu alleen van hem is en vraagt zich af waarom hij geen gelijk kreeg en eenden groen zijn.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

24.11.20
Feedback:
Mooi geschreven Hans! Ik vind alleen de laatste zin ...en eenden groen zijn niet zo mooi. Ik zou zeggen: en waarom eenden groen zijn of waarom eenden groen zouden zijn. Maar dit kan aan mij liggen, want ik zie dat de anderen er niks van gezegd hebben.
Show more
 • Han Maas 24.11.20
  Dank je, Janneke. Een kwestie van smaak. Ik wilde het zo klein mogelijk houden. Bovendien vind ik twee keer waarom niet zo mooi. ... waarom hij geen gelijk kreeg en eenden groen zijn, kun je wel lezen als waarom hij geen gelijk kreeg en (waarom) eenden groen zijn, ook al staat 'waarom' er niet..
24.11.20
Feedback:
Prachtig geschreven, Han.
Show more
24.11.20
Feedback:
Dat gevoel kwam bij mij heel erg over. Mooi!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
848
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
810
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
761
Lezen?