Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1052
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Gordijnhaakjes en gordijnrolletjes
© Han Maas op .
Aantal hits: 294
‘En dan denk ik, zo lossen we het zeker niet op. Ik wou dat de meningen wat minder afstand zouden nemen. Werkelijk waar. Want willen we allemaal niet hetzelfde? Stel dat het EK wél was doorgegaan en we kampioen waren geworden – niet dat ik dat echt denk hoor, hou me ten goede – dan had iedereen om elkaars nek gehangen. Zweet- en bierlucht hadden we op de koop toe genomen. En waarom? Het gemeenschappelijke doel verdedig je met z’n allen of val je aan. Ook al heb je er geen invloed op, de spelers doen het. Het is de vereenzelviging, begrijpt u. Samen.
Laten we welwezen, het zijn nu een stelletje heethoofden die hun gelijk proberen te halen; maar daar trekt dat virus zich echt niets van aan. Ik heb een kolerehekel aan dat woord ‘samen’ gekregen.
Maar neemt u mij niet kwalijk, ik zal u niet langer ophouden. Waarmee kan ik u van dienst zijn?’
‘Heeft u toevallig gordijnhaakjes. Van die ouderwetse metalen of ijzeren bedoel ik.’
‘Niet toevallig, ik heb ze gewoon. Het stelt niets voor totdat je ze nodig hebt, begrijpt u? Heeft u geen rolletjes nodig? Alleen samen met die haakjes kun je een gordijn ophangen natuurlijk.’
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Gordijnhaakjes en gordijnrolletjes"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(37)
137 commentaren
12 nuttige stemmen.
28.08.20
Feedback schrijfkwaliteit
Het verhaal is kort zat: vijf sterren. Ook het bondige opschrift is dik in orde. De rest viel me echter bitter tegen: Ik kreeg trek in die gordijnkaakjes van de titel en verheugde me op kruidige, rijk gevulde rolletjes. Mijn honger werd door het vervolg helaas niet gestild.
Grammatica & Spelling:
Matig
  • Waardering schrijfkwaliteit
    40%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart