1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-12-2020

Hits: 264

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

GOOIS VERDRIET

Aangepast: 21-12-2020

Al van jongs van aan, groeide ik op in deze mengelmoes van uiterlijkheden. Bestaansrecht  werd verworven en zat zeer zeker niet in het basis-pakket en zodoende teerde ik reeds jong op eigen zak, eigen risico welteverstaan. Op geheel authentieke wijze leerde ik het Gooi te herwaarderen , toen pa er vandoor ging en zijn intrek nam- in een flat in De Bijlmer, die werd ontsierd door de hondendrollen. Mijn zus en ik stonden daar als houten klazen en voelden ons meer dan ooit de brave buitenbeentjes uit Verweggistan. Mijn shoker en college schoenen met kwastjes vielen enigszins uit de toon, te midden van deze kleurrijke medeburgers.( ik doel dan op de kleding!)

Mijn vader zijn nieuwe vriendin was van Jamaicaanse origine en sprak engels met een Jamaicaanse tongval dus, oftewel Patwa. 

Wat mij levendig bijstaat zijn de potten en pannen, die pruttelden dat het een lieve lust was en mijn kersverse moeder, die er prachtig uitzag. Toentertijd was zij nog een exotische schoonheid van rond de vijftig kilo, inmiddels is haar soortelijk gewicht bijna verdubbeld.

Mijn zus en ik waren dus  ontsnapt uit Het Gooi  en  ik verkeerde in  een soort van niemandsland, waar ik de kilte van thuis   een warm hart toedroeg.

Mijn voormalige klasgenoten waren zich van geen kwaad bewust en maandag schoof ik aan en sprak in keurig nette volzinnen, mijn haren strak in ‘t gelid.  De dualiteit werd een soort van tweede natuur en voortdurend verkeerde ik in een emotionele spagaat, tussen de warmbloedigheid van de Bijlmer en  de  honkvastheid van thuis.

 

 

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.12.20
Feedback:
Ik vind het een mooie beschrijving van een stukje jeugd maar de afloop is nogal abrupt. Ik heb dezelfde vraag als Janneke, en daarnaast: hoe ging het nu verder?
Show more
13.12.20
Feedback:
Begrijp ik goed dat jullie dus alleen in de weekenden bij vader waren? Of was het een nieuwe school waar je later over spreekt? Ik vind het wel een mooi verhaal, maar niet helemaal duidelijk.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Redemption
632
Lezen?
Arbeit macht frei
621
Lezen?
Zwaar op de hand
578
Lezen?