Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Verloren generatie

| Asko De vries robles

Ik zal mij even voorstellen lieve dames en heren. Aangenaam kennis te maken, ik ben de hoofdpersoon in mijn eigen verhaal en mijn verhaal is het verhaal van een verloren generatie. U kent mij van de aanplakbiljetten met het woord eeuwige jood erop bedrukt. Jude was de juiste aanspreekvorm en menig miniatuur Adolf klakte met zijn hakken, hief zijn gestrekte arm en scandeerde mijn naam.Ik ben nooit geboren en spreek uit naam van de onvoldragen vrucht, die mijn moeder in haar schoot droeg. Haar naakte lijf eindigde buiten in de kou, in vernietigingskamp Dachau.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 57

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Minderjarig, minder oordelen

Geschreven door Yvon Arts. Geplaatst in Column.
Minderjarig, op zich zegt het woord al genoeg. We zijn het allemaal geweest; jong, roekeloos, impulsief en geen benul van de consequenties die je gedrag kon hebben. Op zich...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

I truly wish he killed me

24, apr, 2020 H.o.p.e. Schrijft

Stink ik soms?

09, apr, 2020 Han Maas

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!