1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 11-09-2020

Hits: 331

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De laatste ademtocht is bij de prijs inbegrepen

Aangepast: 11-09-2020

 

Als  stiefkind  waren wij niet werkelijk van belang, slechts verbonden door de naam, die op de voorgevel prijkt als eerbetoon aan lang vervlogen tijden.

De sportschool als zodanig is op sterven na dood en het voltallig personeel is getuige van het wanbeleid en hoe de familienaam bezoedeld wordt, door  een zekere dame, die tegen beter weten in de scepter zwaait.

Toch is deze school meer dan enig ander, een begrip, verweven met herinneringen, in de harten van zo velen.

Vroeger, ja vroeger danste ik voor de spiegel, mijn spierballen  tonend onder de uitgelaten oh's en ah's, de beat weerklonk  uit de zaal  en de haardracht alom was kort en strak.

Het testosteron  was voelbaar en  de illusie was vooralsnog maakbaar, buik in en borst vooruit, ja even voelde ik mij niet het dikste jochie van de klas.

De goden van voorheen, tooien zich nu in grijs, de muziek zwijgt als voorportaal van het hemels paradijs, immers  de laatste ademtocht is bij de prijs inbegrepen.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.09.20
Feedback:
Ik heb het gevoel dat dit verhaal meer weglaat dan laat zien, vooral in de eerste zinnen die ik niet helemaal begrijp (kan ook aan mij liggen) bij de rest van het verhaal. Ik zou de komma achter 'de goden van voorheen' weglaten. Verder vind ik het wel mooi.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Redemption
626
Lezen?
Arbeit macht frei
616
Lezen?
Zwaar op de hand
574
Lezen?