Voor schrijvers, door schrijvers
T.g.v. een mogelijke poging om malware toe te voegen aan de website op 30 november is de website helaas enige tijd niet bereikbaar geweest. Op dit moment is het probleem opgelost en zijn de website en alle inzendingen weer nagenoeg volledig beschikbaar. Mogelijk zijn inzendingen voor schrijfactiviteiten en aanmeldingen als lid, door onze automatische beveiliging, tijdens een korte periode niet volledig afgehandeld. We verzoeken je deze opnieuw te verzenden, resp. je opnieuw aan te melden. Onze excuses voor het ongemak.

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 892
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."

De laatste ademtocht is bij de prijs inbegrepen

 

Als  stiefkind  waren wij niet werkelijk van belang, slechts verbonden door de naam, die op de voorgevel prijkt als eerbetoon aan lang vervlogen tijden.

De sportschool als zodanig is op sterven na dood en het voltallig personeel is getuige van het wanbeleid en hoe de familienaam bezoedeld wordt, door  een zekere dame, die tegen beter weten in de scepter zwaait.

Toch is deze school meer dan enig ander, een begrip, verweven met herinneringen, in de harten van zo velen.

Vroeger, ja vroeger danste ik voor de spiegel, mijn spierballen  tonend onder de uitgelaten oh's en ah's, de beat weerklonk  uit de zaal  en de haardracht alom was kort en strak.

Het testosteron  was voelbaar en  de illusie was vooralsnog maakbaar, buik in en borst vooruit, ja even voelde ik mij niet het dikste jochie van de klas.

De goden van voorheen, tooien zich nu in grijs, de muziek zwijgt als voorportaal van het hemels paradijs, immers  de laatste ademtocht is bij de prijs inbegrepen.

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 86

geef een waardering voor: "De laatste ademtocht is bij de prijs inbegrepen"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
14.09.20
Feedback:
Ik heb het gevoel dat dit verhaal meer weglaat dan laat zien, vooral in de eerste zinnen die ik niet helemaal begrijp (kan ook aan mij liggen) bij de rest van het verhaal. Ik zou de komma achter 'de goden van voorheen' weglaten. Verder vind ik het wel mooi.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !