Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 558
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Medische tuchtraad

| Asko De vries robles

Altijd al  had hij een meer dan gemiddelde intelligentie tot zijn beschikking gekregen.

Als dikkerdje dap moest hij wel, uiterlijk viel er immers weinig tot geen eer te behalen. Op het schoolplein dolf hij het onderspit en zijn tranen spaarde hij op voor later, in het klaslokaal waar zijn intellect de boventoon voerde. Waar hij zichzelf een arrogantie had aangemeten, om de pestkoppen  zowel letterlijk als figuurlijk het hoofd te kunnen bieden. Zo blonk hij uit door de jaren heen, niet in de fysieke touwtrekkerij van zijn leeftijdsgenoten maar in de wereld der letteren.

Ook het VWO doorliep hij met verve en een studie geneeskunde lag in het verschiet, aangezien hij zijn oude heer op de voet zou volgen, als  jongste telg uit een gezin van betweters, oftewel mensen van het zwakke geslacht. Ook zijn vader immers werd bijna dagelijks op zijn hoofd getimmerd en blonk uit wat intellect betreft maar was zeer zeker niet moeders mooiste en slechts zijn witte jas en stethoscoop bezorgde hem(met terugwerkende kracht) het nodige aanzien.

Willem zou de beste arts worden, die de wereld ooit had gekend en de zusters zouden aan zijn voeten liggen en zijn wil zou wet zijn. Nooit meer lachen, nooit meer huilen, gevoel was van ondergeschikt belang en hij zou het woord verspreiden, sterker nog hij was het woord!

 En in die hoedanigheid eiste hij loyaliteit en trouw als GOD zijnde!

 Maar het lot besliste anders en Willem ontpopte zich tot de schrik van de afdeling en de zusters keerden zich van hem af en bekeken hem met onverholen  afkeer. Ook  zijn intellect was niet langer zaligmakend, zijn empathisch vermogen bleek ontoereikend te zijn  en  een aanklacht hing hem al snel boven het hoofd, wegens het plegen van  onzedelijke handelingen. 

Zelf vond hij de handeling van ondergeschikt belang, als geneesheer had hij haar immers het leven gered en enige vorm van dankbaarheid was dan wel op zijn plaats.

Maar de tuchtcommissie was eenduidig in zijn oordeel  en  de witte jas  verruilde hij  voor  vrijetijdskleding en belandde bij het grof vuil, zo ook zijn identiteit en stethoscoop.

 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 83

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De stille macht van ICT

Geschreven door Henny A.J. Kreeft. Geplaatst in Blog.
Echt, soms word ik gek van al die sites, overal kan je de kennis vandaan halen en dat ben ik ook steeds aan het doen, studie matig,  maar soms trap ik met mijn ogen op...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!