1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 25-02-2020

Hits: 461

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Medische tuchtraad

Aangepast: 12-05-2020

Altijd al  had hij een meer dan gemiddelde intelligentie tot zijn beschikking gekregen.

Als dikkerdje dap moest hij wel, uiterlijk viel er immers weinig tot geen eer te behalen. Op het schoolplein dolf hij het onderspit en zijn tranen spaarde hij op voor later, in het klaslokaal waar zijn intellect de boventoon voerde. Waar hij zichzelf een arrogantie had aangemeten, om de pestkoppen  zowel letterlijk als figuurlijk het hoofd te kunnen bieden. Zo blonk hij uit door de jaren heen, niet in de fysieke touwtrekkerij van zijn leeftijdsgenoten maar in de wereld der letteren.

Ook het VWO doorliep hij met verve en een studie geneeskunde lag in het verschiet, aangezien hij zijn oude heer op de voet zou volgen, als  jongste telg uit een gezin van betweters, oftewel mensen van het zwakke geslacht. Ook zijn vader immers werd bijna dagelijks op zijn hoofd getimmerd en blonk uit wat intellect betreft maar was zeer zeker niet moeders mooiste en slechts zijn witte jas en stethoscoop bezorgde hem(met terugwerkende kracht) het nodige aanzien.

Willem zou de beste arts worden, die de wereld ooit had gekend en de zusters zouden aan zijn voeten liggen en zijn wil zou wet zijn. Nooit meer lachen, nooit meer huilen, gevoel was van ondergeschikt belang en hij zou het woord verspreiden, sterker nog hij was het woord!

 En in die hoedanigheid eiste hij loyaliteit en trouw als GOD zijnde!

 Maar het lot besliste anders en Willem ontpopte zich tot de schrik van de afdeling en de zusters keerden zich van hem af en bekeken hem met onverholen  afkeer. Ook  zijn intellect was niet langer zaligmakend, zijn empathisch vermogen bleek ontoereikend te zijn  en  een aanklacht hing hem al snel boven het hoofd, wegens het plegen van  onzedelijke handelingen. 

Zelf vond hij de handeling van ondergeschikt belang, als geneesheer had hij haar immers het leven gered en enige vorm van dankbaarheid was dan wel op zijn plaats.

Maar de tuchtcommissie was eenduidig in zijn oordeel  en  de witte jas  verruilde hij  voor  vrijetijdskleding en belandde bij het grof vuil, zo ook zijn identiteit en stethoscoop.

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Verloren generatie
754
Lezen?
55 woordenverhaal
Auschwitz
644
Lezen?
Redemption
596
Lezen?