1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 05-09-2020

Hits: 416

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Getuige

Aangepast: 05-09-2020

Hij houdt van late diensten.In de nacht bestaat het landschap uit trage vlakken, soms onderbroken door de schelle lichtkreet van een overweg. Hij heeft de radio zacht gezet. De koplamp schijnt niet ver, de cabine is een zwak verlichte cocon in een wereld die haar franje in het donker verborgen houdt. Rust en lange lijnen, nu en dan een dampende koffie met collega’s. Daarom is hij machinist.

Dadelijk stapt hij uit in een stil station, een late reiziger zal hem zien, misschien. Hij zal een kop koffie pakken uit de kantine-automaat en in zijn auto stappen, naar huis. Daar zullen zijn kinderen al slapen, hij zal ze een kus geven en hun slaapkamerdeur zacht sluiten. Dan zal hij naar bed gaan, zo stil mogelijk om zijn vrouw niet wakker te maken. Thuis.

De rechercheur leest voor uit een getuigenverklaring. ‘Getuige claxonneerde nog en remde uit alle macht, maar kon een aanrijding niet voorkomen’.

Iets op de rails. Of is het iemand? Moeilijk te zien, in het donker, met deze snelheid.

Een man. Hij blijft staan en draait langzaam naar de trein en wacht.

En de machinist kijkt hem in de ogen. En claxonneert en remt uit alle macht. Maar kan een aanrijding niet voorkomen.

Thuis. Bijna.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

09.09.20
Feedback:
Ik had dit prachtige stuk bijna over het hoofd gezien, maar het dankzij een andere lezer opgemerkt. Een van de mooiste stukken die ik hier gelezen heb. U kunt hier trots op zijn.
Show more
09.09.20
Feedback:
Mooi. Vooral eerste twee alinea's zijn sfeervol en toch bondig.
Ik moest het een paar keer lezen om het te begrijpen (zie dat als een compliment!): aangezien de man op de rails staat en wacht (zonder auto) is het een zelfmoord en geen ongeluk. Dit zet de eerste helft in een heel nieuw licht. Verrassend!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bitterballen bij de dood
373
Lezen?
De eerstwachtende
323
Lezen?
Altijd geschreven met een Hoofdletter
319
Lezen?