Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

135 Hits

Publicatie op:
Gestrand
Hoe zou het hier over een paar maanden zijn? Hoewel, zolang de maatschappelijke onrust rondom COVID-19 aan blijft houden en we ons met z'n allen blijven gedragen als een stel palliatief gesedeerde (letterlijke) 'binnenvetters' zal het hier over een paar wéken al uitgestorven zijn. Onderwijl probeer ik met mijn grote teen een drietal sprietjes duingras rondom mijn stretcher weg te plukken.
Het is inmiddels tegen tienen dus het wordt maar weer eens tijd om me te gaan verkleden en aan de andere kant van 'mijn' vertrouwde, intieme, knusse zandvlakte te gaan liggen.
Het is lastig om daar een goed moment voor te vinden. Sinds mr. Foxy, zoals ik het akelige beest gekscherend heb genoemd, er een sport van maakt om mijn volledige voorraadkast, bestaande uit een bigshopper van Albert Heijn en een rugzak zonder hengsels, te plunderen, kan ik 's ochtends pas ná het hondenuitlaatuurtje mijn provisorisch gefabriceerd chalet verlaten. Vorige week hoorde ik dat Foxy in mijn spullen aan het wroeten was en zag hem enkele ogenblikken later weglopen met zeker víjf kippenkluifjes in zijn bek. Het had uiteraard direct in de gaten gelopen bij de dagjesmensen dat mijn verblijf hier een min of meer permanent karakter heeft wanneer ik mijn eten had proberen te beschermen.
De restaurants van de paviljoens zijn begonnen hun voedselvoorraad aan te passen aan de verminderde toestroom van mensen dus het is steeds lastiger om aan eten te komen. En wanneer ik nog een paar kilo zou afvallen zou ik serieus overwegen mijzelf 's nachts met wat tentharingen aan de grond te fixeren zodat de wind mij niet van mijn bed zou kunnen lichten.
Ik blijf het ongelooflijk vinden dat ik dertien weken geleden in deze slechte film belandde. Maar nog onwerkelijker is misschien wel dat de filmvoorstelling op auto repeat lijkt te staan. Íedere dag is een kopie van de dag ervoor. Íedere dag kom ik verder weg te staan van mijn huisje-boompje-beestje-ideaal, dat ik, door mijn eigen toedoen tussen mijn vingers door liet glippen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Gestrand"

31.10.20
Feedback:
Zeer geestig! Palliatief gesedeerde binnenvetters, hoe kom je erop!!!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig