• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Gestrand

Publicatie: 30 oktober 2020
Hoe zou het hier over een paar maanden zijn? Hoewel, zolang de maatschappelijke onrust rondom COVID-19 aan blijft houden en we ons met z'n allen blijven gedragen als een stel palliatief gesedeerde (letterlijke) 'binnenvetters' zal het hier over een paar wéken al uitgestorven zijn. Onderwijl probeer ik met mijn grote teen een drietal sprietjes duingras rondom mijn stretcher weg te plukken.
Het is inmiddels tegen tienen dus het wordt maar weer eens tijd om me te gaan verkleden en aan de andere kant van 'mijn' vertrouwde, intieme, knusse zandvlakte te gaan liggen.
Het is lastig om daar een goed moment voor te vinden. Sinds mr. Foxy, zoals ik het akelige beest gekscherend heb genoemd, er een sport van maakt om mijn volledige voorraadkast, bestaande uit een bigshopper van Albert Heijn en een rugzak zonder hengsels, te plunderen, kan ik 's ochtends pas ná het hondenuitlaatuurtje mijn provisorisch gefabriceerd chalet verlaten. Vorige week hoorde ik dat Foxy in mijn spullen aan het wroeten was en zag hem enkele ogenblikken later weglopen met zeker víjf kippenkluifjes in zijn bek. Het had uiteraard direct in de gaten gelopen bij de dagjesmensen dat mijn verblijf hier een min of meer permanent karakter heeft wanneer ik mijn eten had proberen te beschermen.
De restaurants van de paviljoens zijn begonnen hun voedselvoorraad aan te passen aan de verminderde toestroom van mensen dus het is steeds lastiger om aan eten te komen. En wanneer ik nog een paar kilo zou afvallen zou ik serieus overwegen mijzelf 's nachts met wat tentharingen aan de grond te fixeren zodat de wind mij niet van mijn bed zou kunnen lichten.
Ik blijf het ongelooflijk vinden dat ik dertien weken geleden in deze slechte film belandde. Maar nog onwerkelijker is misschien wel dat de filmvoorstelling op auto repeat lijkt te staan. Íedere dag is een kopie van de dag ervoor. Íedere dag kom ik verder weg te staan van mijn huisje-boompje-beestje-ideaal, dat ik, door mijn eigen toedoen tussen mijn vingers door liet glippen.
WAARDERING

HITS

262

Artikel aangepast: 30-10-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
31.10.20
Feedback:
Zeer geestig! Palliatief gesedeerde binnenvetters, hoe kom je erop!!!
Show more