Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Gestrand
Inzendingen: 1048
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Gestrand
© Louisa van den Heerik op .
Aantal hits: 102
Hoe zou het hier over een paar maanden zijn? Hoewel, zolang de maatschappelijke onrust rondom COVID-19 aan blijft houden en we ons met z'n allen blijven gedragen als een stel palliatief gesedeerde (letterlijke) 'binnenvetters' zal het hier over een paar wéken al uitgestorven zijn. Onderwijl probeer ik met mijn grote teen een drietal sprietjes duingras rondom mijn stretcher weg te plukken.
Het is inmiddels tegen tienen dus het wordt maar weer eens tijd om me te gaan verkleden en aan de andere kant van 'mijn' vertrouwde, intieme, knusse zandvlakte te gaan liggen.
Het is lastig om daar een goed moment voor te vinden. Sinds mr. Foxy, zoals ik het akelige beest gekscherend heb genoemd, er een sport van maakt om mijn volledige voorraadkast, bestaande uit een bigshopper van Albert Heijn en een rugzak zonder hengsels, te plunderen, kan ik 's ochtends pas ná het hondenuitlaatuurtje mijn provisorisch gefabriceerd chalet verlaten. Vorige week hoorde ik dat Foxy in mijn spullen aan het wroeten was en zag hem enkele ogenblikken later weglopen met zeker víjf kippenkluifjes in zijn bek. Het had uiteraard direct in de gaten gelopen bij de dagjesmensen dat mijn verblijf hier een min of meer permanent karakter heeft wanneer ik mijn eten had proberen te beschermen.
De restaurants van de paviljoens zijn begonnen hun voedselvoorraad aan te passen aan de verminderde toestroom van mensen dus het is steeds lastiger om aan eten te komen. En wanneer ik nog een paar kilo zou afvallen zou ik serieus overwegen mijzelf 's nachts met wat tentharingen aan de grond te fixeren zodat de wind mij niet van mijn bed zou kunnen lichten.
Ik blijf het ongelooflijk vinden dat ik dertien weken geleden in deze slechte film belandde. Maar nog onwerkelijker is misschien wel dat de filmvoorstelling op auto repeat lijkt te staan. Íedere dag is een kopie van de dag ervoor. Íedere dag kom ik verder weg te staan van mijn huisje-boompje-beestje-ideaal, dat ik, door mijn eigen toedoen tussen mijn vingers door liet glippen.
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Gestrand"

Geschreven door Louisa van den Heerik . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(926)
686 commentaren
92 nuttige stemmen.
31.10.20
Feedback schrijfkwaliteit
Zeer geestig! Palliatief gesedeerde binnenvetters, hoe kom je erop!!!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa van den Heerik 31.10.20
    Dank je Annemarie
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart