1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Gesprek met Tijd

Publicatie op: 14-03-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Gesprek met Tijd

209 Hits.
Gisteren had ik een afspraak met Tijd.
Hij vroeg: “Hoe dikwijls keek je het voorbije jaar met de ogen van een kind? Hoe dikwijls keek je het voorbije jaar in de ogen van je kind?”
Ik zei: “Ik had geen tijd, ik moest ...”
Hij vroeg: “Hoe dikwijls keek je het voorbije jaar met de ogen van toen je twintig was? Hoe dikwijls keek je met deze ogen in de ogen van degene die je lief was toen je twintig of dertig was?”
Ik zei: “Ik had geen tijd, er was ...”
Hij vroeg: “Hoe dikwijls sprak je woorden alleen maar om te spreken, niet om te luisteren? Hoe dikwijls miste je daardoor wat er werkelijk was?”
Ik zei: “Ik had geen tijd, ik ging ...”
“Hoe dikwijls stond je op een berg maar voelde je zijn schoonheid niet? Hoe dikwijls keek je naar het water maar zag je het niet?”
Ik zei niets. Ik herinnerde me de berg en het water, ik zag mijn kind en de bron van mijn kind, maar welke kleur had de berg? Welke kleur had het water? Welke kleur hadden de ogen van mijn kind? Ik wist het niet.
Ik keek in de ogen van Tijd en zag de berg en het water. Ik zag mijn kind en de bron van mijn kind. Ik zag mezelf. Ik keek niet. Ik keek niet naar de berg en niet naar het water, ik keek niet in de ogen van mijn kind en niet in de ogen van de bron van mijn kind. Ik staarde naar gisteren en wachtte op morgen. Ik zag alleen mezelf.
Tijd stuurde me weg. “Kom volgend jaar terug”, zei hij, “kijk ondertussen met de ogen van een kind in de ogen van je kind, kijk met de ogen van toen je twintig was in de ogen van degene die je lief was toen je twintig of dertig was, kijk naar de berg en naar het water. Kijk lang genoeg. Kijk diep genoeg. Kijk voorbij de woorden, luister naar de ogen. Vergeet gisteren, denk niet aan morgen, creëer vandaag en een volgende vandaag. Maak een verhaal, zei hij, maar maak een nieuw verhaal. Je hebt tijd.”
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

17.03.21
Feedback:
Wat prachtig geschreven, Maryse!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.03.21
Feedback:
Prachtig verhaal en een schitterende levensles.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.03.21
Feedback:
Prachtig geschreven, Maryse.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Mijn eerste orgasme
320
Lezen?
Missing ?
292
Lezen?
Leg je handen
292
Lezen?